2015-04-07 11:02

2015-04-07 11:02

Sara och Josefin vann hopptävling vid Gylleby

PONNYHOPPNING: Lokala och regionala tävlingar

Under helgen arrangerade Sunne Ryttarförening lokal och regional hopptävling i ridhuset vid Gylleby.
Bland Sunnehopparna gick det allra bäst för Josefin Torell Fryksdalens RS som vann klassen Lätt D+ på sin ponny Inagh Dancer och Sara Lundkvist Fryksdalens RS som tog hem segern tillsammans med Puzzled i klassen Lätt B.

De lokala och regionala hopptävlingarna arrangerades under helgen och det tävlades i fem klasser. 55 ryttare från Värmlandsdistriktet gjorde totalt 111 starter och flera av Sunne Ryttarförenings och Fryksdalens RS:s ryttare blev placerade i de fem olika klasserna. Allra bäst gick det alltså för Sara Lundkvist och Josefin Torell som vann var sin klass.

Silver och brons

Hanna Alm, Fryksdalens RS, tog hem två tredjeplatser på sin ponny Zanderberg´s Caesar, i Lätt D+ och i Lätt C medan Lina Andersson Norén Sunne RF slutade på tredje plats på Killard Clover Xtra i Lätt B. I samma klass blev Julia Eriksson Torell Fryksdalens Ryttarsällskap fyra på Dark Boy Mist. I Lätt A slutade Elinor Bergqvist Sunne Ryttarförening, på andra plats med In The Wings.

Bra underlag

Detta var första större hopptävlingen som Sunne Ryttarförening arrangerar sedan underlaget i ridhuset byttes ut och tävlingsledaren Theresa Falck är förstås glad över att klubben kan vara i gång med tävlingsverksamheten igen.

– Det kan inte bli så mycket bättre än vad det är nu, banbyggaren tyckte till och med att underlaget är så bra att vi kan köra världscupen på det, säger hon och skrattar.

De lokala och regionala hopptävlingarna arrangerades under helgen och det tävlades i fem klasser. 55 ryttare från Värmlandsdistriktet gjorde totalt 111 starter och flera av Sunne Ryttarförenings och Fryksdalens RS:s ryttare blev placerade i de fem olika klasserna. Allra bäst gick det alltså för Sara Lundkvist och Josefin Torell som vann var sin klass.

Silver och brons

Hanna Alm, Fryksdalens RS, tog hem två tredjeplatser på sin ponny Zanderberg´s Caesar, i Lätt D+ och i Lätt C medan Lina Andersson Norén Sunne RF slutade på tredje plats på Killard Clover Xtra i Lätt B. I samma klass blev Julia Eriksson Torell Fryksdalens Ryttarsällskap fyra på Dark Boy Mist. I Lätt A slutade Elinor Bergqvist Sunne Ryttarförening, på andra plats med In The Wings.

Bra underlag

Detta var första större hopptävlingen som Sunne Ryttarförening arrangerar sedan underlaget i ridhuset byttes ut och tävlingsledaren Theresa Falck är förstås glad över att klubben kan vara i gång med tävlingsverksamheten igen.

– Det kan inte bli så mycket bättre än vad det är nu, banbyggaren tyckte till och med att underlaget är så bra att vi kan köra världscupen på det, säger hon och skrattar.