2015-03-10 09:24

2015-03-10 09:24

"Sunne levererar på LVC!"

SUNNE: Gästklubbar trivdes på Ski Sunne

Slalomintresset är väl utspritt i hela Sverige, men förutsättningarna för att köra är desto ojämnare. När alla slalomklubbar i Mälardistriktet körde sista kvalet inför Lilla världscupen i helgen valde de därför att hålla det på Ski Sunne i stället för på hemmaplan. Ett val som blev avgörande för framtiden.
– Vi har bestämt oss för att vi ska lägga kvalet här även nästa år, säger Fredrik Silfverplatz, som ligger bakom initiativet.

Hans fru Katarina kommer ursprungligen från Sunne och själv är han ifrån Hammarö. Så Ski Sunne är deras hemanläggning, där de också träffades. Fastän de numera bor i Saltsjöbaden besöker de regelbundet Ski Sunne.

– Vi är medlemmar både i Saltsjöbadens SLK och i Sunne alpina klubb och är här och tränar varje lov tillsammans med vår son Max. Så när vi hörde att vi behövde vara någon annanstans för LVC-kvalet kände vi direkt att vi självklart skulle vara i Sunne.

Ett initiativ som alla verkar tycka var jättebra. Allt har klaffat utom vädret.

– Alla verkar lyriska. Det är lite dåligt väder, men det är ju som det är. Det har saltats med nästan ett ton salt i backarna.

Varför är Ski Sunne en bra plats för LVC?

– Det är få ställen som kan erbjuda det som Sunne gör och så relativt nära Stockholm. Stefan och Johan är alltid positiva och väldigt service–minded, och jag tycker att det är det absolut bästa stället som finns inom det avståndet från Stockholm. Vi är nästan 100 barn här i dag, det är inte många anläggningar som kan ta emot det. Men det känns nästan som att vi har stället för oss själva.

Därför kommer Stockholmsåkarna att återkomma inom en ganska snar framtid.

– Vi brukar vara i Funäsdalen, men vi har faktiskt bestämt oss för att vi ska lägga kvalet här även nästa år, avslöjar Fredrik Silfverplatz.

Trevlig stämning

Isa Carlström och pappa Thomas Carlström från Sollentuna håller med om att Ski Sunne var ett bra val.

– Sunne levererar, Värmland levererar! Vädret är inget bra, men under förutsättningarna har det ändå gått bra. Alla barn är taggade, det är jättetrevlig stämning och vi åt en fantastisk middag på Diner 45 i går. Bara det gjorde det värt att komma till Värmland, säger Thomas Carlström.

– Det här åket jag gjorde nu gick inte så bra, men annars är det bara bra och kul att vara här. Jag har ett åk kvar nu, så det går bättre i det hoppas jag, säger Isa Carlström.

Hans fru Katarina kommer ursprungligen från Sunne och själv är han ifrån Hammarö. Så Ski Sunne är deras hemanläggning, där de också träffades. Fastän de numera bor i Saltsjöbaden besöker de regelbundet Ski Sunne.

– Vi är medlemmar både i Saltsjöbadens SLK och i Sunne alpina klubb och är här och tränar varje lov tillsammans med vår son Max. Så när vi hörde att vi behövde vara någon annanstans för LVC-kvalet kände vi direkt att vi självklart skulle vara i Sunne.

Ett initiativ som alla verkar tycka var jättebra. Allt har klaffat utom vädret.

– Alla verkar lyriska. Det är lite dåligt väder, men det är ju som det är. Det har saltats med nästan ett ton salt i backarna.

Varför är Ski Sunne en bra plats för LVC?

– Det är få ställen som kan erbjuda det som Sunne gör och så relativt nära Stockholm. Stefan och Johan är alltid positiva och väldigt service–minded, och jag tycker att det är det absolut bästa stället som finns inom det avståndet från Stockholm. Vi är nästan 100 barn här i dag, det är inte många anläggningar som kan ta emot det. Men det känns nästan som att vi har stället för oss själva.

Därför kommer Stockholmsåkarna att återkomma inom en ganska snar framtid.

– Vi brukar vara i Funäsdalen, men vi har faktiskt bestämt oss för att vi ska lägga kvalet här även nästa år, avslöjar Fredrik Silfverplatz.

Trevlig stämning

Isa Carlström och pappa Thomas Carlström från Sollentuna håller med om att Ski Sunne var ett bra val.

– Sunne levererar, Värmland levererar! Vädret är inget bra, men under förutsättningarna har det ändå gått bra. Alla barn är taggade, det är jättetrevlig stämning och vi åt en fantastisk middag på Diner 45 i går. Bara det gjorde det värt att komma till Värmland, säger Thomas Carlström.

– Det här åket jag gjorde nu gick inte så bra, men annars är det bara bra och kul att vara här. Jag har ett åk kvar nu, så det går bättre i det hoppas jag, säger Isa Carlström.