2015-02-18 13:57

2015-02-18 14:16

Totaldominans över toppmotståndare

BASKET: Sopade banan

Sunne BBK och Aros från Västerås är de två bästa lagen i serien. Med det i åtanke var söndagens match mellan dem i Sparbankshallen en imponerande seger för Sunne BBK, som vann med hela 69–34.
– Vi körde slut på motståndarna, säger tränaren Mikael Myrén nöjt.

Aros är vanligtvis en av Sunne BBK:s tuffare motståndare, då båda lagen strider i serietoppen. Ändå vann hemmalaget med dubbelt så många poäng.

– Vi är ettan och tvåan i tabellen, så vi spelade riktigt, riktigt bra, säger Mikael Myrén.

Sunne hade ledningen från början till slut, men det var i de två sista perioderna som poängen drog iväg rejält. Efter första perioden var ställningen 16–9, i andra perioden 17–14, i tredje perioden 19–6 och i fjärde 17–5.

– Andra halvlek dominerade vi helt och hållet; vi körde faktiskt slut på motståndarna, säger Mikael Myrén.

Stark uppställning

Poängskyttar var Calle Hagström med 18 poäng, Adam Myrén med 14, David Nilsson med 13, Jonathan Boman med 12, David Wickström med 4, Morgan Andersson med 4, Marcus Boman med 2 och Rozdeth Mohktari med 2.

Enligt Mikael Myrén var det en match där laget visade sin fulla potential.

– Vi dominerade från början till slut, men det märktes verkligen att det var de bästa lagen i serien som spelade. Det har varit lite sisådär under säsongen, men i söndags var jag verkligen nöjd med hela lagets insats. När det är hela åtta spelare som gör poäng, och inte bara en eller två som står för hela poängsamlingen, då vet man att det är ett starkt lag.

Nästa match blir den 8 mars och mot Sjöängens IF på hemmaplan.

Aros är vanligtvis en av Sunne BBK:s tuffare motståndare, då båda lagen strider i serietoppen. Ändå vann hemmalaget med dubbelt så många poäng.

– Vi är ettan och tvåan i tabellen, så vi spelade riktigt, riktigt bra, säger Mikael Myrén.

Sunne hade ledningen från början till slut, men det var i de två sista perioderna som poängen drog iväg rejält. Efter första perioden var ställningen 16–9, i andra perioden 17–14, i tredje perioden 19–6 och i fjärde 17–5.

– Andra halvlek dominerade vi helt och hållet; vi körde faktiskt slut på motståndarna, säger Mikael Myrén.

Stark uppställning

Poängskyttar var Calle Hagström med 18 poäng, Adam Myrén med 14, David Nilsson med 13, Jonathan Boman med 12, David Wickström med 4, Morgan Andersson med 4, Marcus Boman med 2 och Rozdeth Mohktari med 2.

Enligt Mikael Myrén var det en match där laget visade sin fulla potential.

– Vi dominerade från början till slut, men det märktes verkligen att det var de bästa lagen i serien som spelade. Det har varit lite sisådär under säsongen, men i söndags var jag verkligen nöjd med hela lagets insats. När det är hela åtta spelare som gör poäng, och inte bara en eller två som står för hela poängsamlingen, då vet man att det är ett starkt lag.

Nästa match blir den 8 mars och mot Sjöängens IF på hemmaplan.