2015-02-18 13:56

2015-02-18 13:56

Nagelbitande seger för Sunne

BASKET: Härlig revansch för Sunne BBK:s flickor

Det blev vinst med minsta möjliga marginal när Sunne BBK:s FU 15–16-lag mötte Eskilstuna på hemmaplan i helgen. Efter sista perioden var resultatet 37–36 till Sunne.
– Det var en riktig nagelbitare, konstaterar tränaren Mikael Myrén.

De föräldrar och övriga besökare som hade kommit för att följa matchen i Sparbankshallen fick se en oväntat intensiv sådan.

– Det var flera föräldrar som sa att de stod upp av spänning och hade en klump i magen, säger Mikael Myrén.

Sista poängen

Matchen var nervpirrande jämn hela tiden, men i de sista två perioderna var det Sunne som tog över och lyckades vinna med en ynka poäng.

– I första perioden stod det 8–8, men i andra 14–8 till Eskilstuna, så där såg det lite mörkt ut ett tag. Men i tredje perioden knappade vi in lite med 10–8, och i fjärde tog vi hela 11 poäng mot Eskilstunas 6, vilket gav ett slutresultat på 37–36, säger Mikael Myrén.

Revansch

Målskyttar var Nathalie Nilsson med 10 poäng, Agnes Zetterlund med 8 poäng, Alicia Emilsson med 8 poäng, Selma Zetterlund med 5 poäng, Sanna Larsson med 2 poäng, Emma Landsem med 2 poäng och Matilda Aldén, med 2 poäng.

– De gjorde verkligen en riktigt bra match där sju av åtta spelare gjorde poäng, så de var väldigt på hugget. De förlorade dessutom mot Eskilstuna med tjugo poäng i en tidigare match den här säsongen, så det var riktigt roligt att de fick vinna nu.

De föräldrar och övriga besökare som hade kommit för att följa matchen i Sparbankshallen fick se en oväntat intensiv sådan.

– Det var flera föräldrar som sa att de stod upp av spänning och hade en klump i magen, säger Mikael Myrén.

Sista poängen

Matchen var nervpirrande jämn hela tiden, men i de sista två perioderna var det Sunne som tog över och lyckades vinna med en ynka poäng.

– I första perioden stod det 8–8, men i andra 14–8 till Eskilstuna, så där såg det lite mörkt ut ett tag. Men i tredje perioden knappade vi in lite med 10–8, och i fjärde tog vi hela 11 poäng mot Eskilstunas 6, vilket gav ett slutresultat på 37–36, säger Mikael Myrén.

Revansch

Målskyttar var Nathalie Nilsson med 10 poäng, Agnes Zetterlund med 8 poäng, Alicia Emilsson med 8 poäng, Selma Zetterlund med 5 poäng, Sanna Larsson med 2 poäng, Emma Landsem med 2 poäng och Matilda Aldén, med 2 poäng.

– De gjorde verkligen en riktigt bra match där sju av åtta spelare gjorde poäng, så de var väldigt på hugget. De förlorade dessutom mot Eskilstuna med tjugo poäng i en tidigare match den här säsongen, så det var riktigt roligt att de fick vinna nu.