2017-09-28 19:54

2017-09-28 19:54

Elfte rundan på 11 platser

SUNNE: 24 hantverkare ställer ut sina alster

Under helgen är det åter dags för hantverksrunda i Sunne kommun. Asientema, monstermyggor och trädgårdskonst är några av inslagen som förväntas locka många.
– Det är verkligen ett brett utbud, säger träsnidaren Trudy Colijns som driver ateljé Gullänga i Öjenäs.

Förra året tioårsjubilerade hantverksrundan. Vända nummer 11 fortsätter traditionen genom 24 hantverkare som visar sina alster på 11 ställen.

Stort område

Geografiskt sträcker sig utställarna från stickningsvirtuosen Ingrid Edlund, Västra Ämtervik, i söder till mångsysslaren Anette Eriksson, Lisjöberg, i norr. Besökarna kan ta del av många olika hantverksformer genom att det är flera utställare på många platser.

– Det fantastiska med hantverksrundan är just mångfalden. Det är inte enbart tavlor eller skulpturer, det finns något för alla smaker, säger Trudy Colijn som driver ateljé Gullänga i Öjenäs söder om Lysvik. I hennes lokaler ställer också tyska Marion Haubroch ut.

– Jag har sommarhus här och jobbar mycket med drivved och metall, säger hon och visar både lampor, tavlor och stövelställ.

Tre av utställarna är ”rundedebutanter”. Det är Fiona Kear, som visar trädgårdskonst i Ulfsby, Gunilla Frykestig, som gästar Karina Johanssons ateljé i Sunne och Gunbritt Lundberg, som tillsammans med AnnaGretha Olsson, Kerstin Nilsson och Lena Dalesjö ställer ut i Tomthult.

Antalet besökare hänger mycket på vädret.

– Det ska helst inte regna, men det får heller inte vara för varmt så att folk väljer att sitta hemma i trädgården, konstaterar Trudy Colijn.

De elva utställningslokalerna är öppna lördag och söndag. För program se www.hantverksrundanisunne.blogspot.com

Förra året tioårsjubilerade hantverksrundan. Vända nummer 11 fortsätter traditionen genom 24 hantverkare som visar sina alster på 11 ställen.

Stort område

Geografiskt sträcker sig utställarna från stickningsvirtuosen Ingrid Edlund, Västra Ämtervik, i söder till mångsysslaren Anette Eriksson, Lisjöberg, i norr. Besökarna kan ta del av många olika hantverksformer genom att det är flera utställare på många platser.

– Det fantastiska med hantverksrundan är just mångfalden. Det är inte enbart tavlor eller skulpturer, det finns något för alla smaker, säger Trudy Colijn som driver ateljé Gullänga i Öjenäs söder om Lysvik. I hennes lokaler ställer också tyska Marion Haubroch ut.

– Jag har sommarhus här och jobbar mycket med drivved och metall, säger hon och visar både lampor, tavlor och stövelställ.

Tre av utställarna är ”rundedebutanter”. Det är Fiona Kear, som visar trädgårdskonst i Ulfsby, Gunilla Frykestig, som gästar Karina Johanssons ateljé i Sunne och Gunbritt Lundberg, som tillsammans med AnnaGretha Olsson, Kerstin Nilsson och Lena Dalesjö ställer ut i Tomthult.

Antalet besökare hänger mycket på vädret.

– Det ska helst inte regna, men det får heller inte vara för varmt så att folk väljer att sitta hemma i trädgården, konstaterar Trudy Colijn.

De elva utställningslokalerna är öppna lördag och söndag. För program se www.hantverksrundanisunne.blogspot.com