2017-08-01 10:01

2017-08-01 11:26

Utsålt i Berättarladan

KULTUR: Publikrusning till Charlotte Löwensköld

Nu är biljetterna slut till Västanå Teaters föreställning av Charlotte Löwensköld i Berättarladan. Alla de 25 500 biljetterna till årets uppsättning är i dagsläget bokade/sålda.

– Det känns naturligtvis fantastiskt att alla biljetter är slut redan så tidigt in i spelsäsongen. Vi är helt beroende av publikintäkterna för att kunna göra de här stora uppsättningarna i Berättarladan så det är klart att det är skönt, säger teaterns chef och konstnärliga ledare Leif Stinnerbom.

Dansen och musiken har en stor roll i föreställningen och kompositören Magnus Stinnerbom har fått mycket beröm för sitt arbete.

– Helt otroligt att det är utsålt redan och att responsen är så väldigt positiv. Man blir ju så klart glad när folk gillar något man själv tror på, säger han och tillägger:

– Men man är lika spänd varje år. Kommer det att fungera? Men nu har axlarna åkt ner igen, skrattar han.

Man ska dock inte ge upp helt om man är ute efter en biljett. En del biljetter avbokas eller hämtas aldrig ut och de läggs direkt tillbaka in i bokningssystemet. Det kan också vara värt att chansa och komma ut till Berättarladan; av de 500 platser som finns per kväll är det nästan alltid någon som fått förhinder och de biljetterna säljs då direkt på plats.

– Det är ju ingen garanti men hittills i år har vi i stort sett varje kväll fått in de som stått och köat, berättar teaterns producent Emma Hultcrantz.

Biljetterna till 2018 års uppsättning i Berättarladan av Anna Svärd, den sista delen i Selma Lagerlöfs Löwensköldscykel, släpps inom kort.

– Det känns naturligtvis fantastiskt att alla biljetter är slut redan så tidigt in i spelsäsongen. Vi är helt beroende av publikintäkterna för att kunna göra de här stora uppsättningarna i Berättarladan så det är klart att det är skönt, säger teaterns chef och konstnärliga ledare Leif Stinnerbom.

Dansen och musiken har en stor roll i föreställningen och kompositören Magnus Stinnerbom har fått mycket beröm för sitt arbete.

– Helt otroligt att det är utsålt redan och att responsen är så väldigt positiv. Man blir ju så klart glad när folk gillar något man själv tror på, säger han och tillägger:

– Men man är lika spänd varje år. Kommer det att fungera? Men nu har axlarna åkt ner igen, skrattar han.

Man ska dock inte ge upp helt om man är ute efter en biljett. En del biljetter avbokas eller hämtas aldrig ut och de läggs direkt tillbaka in i bokningssystemet. Det kan också vara värt att chansa och komma ut till Berättarladan; av de 500 platser som finns per kväll är det nästan alltid någon som fått förhinder och de biljetterna säljs då direkt på plats.

– Det är ju ingen garanti men hittills i år har vi i stort sett varje kväll fått in de som stått och köat, berättar teaterns producent Emma Hultcrantz.

Biljetterna till 2018 års uppsättning i Berättarladan av Anna Svärd, den sista delen i Selma Lagerlöfs Löwensköldscykel, släpps inom kort.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.