2017-06-26 16:32

2017-06-26 16:32

Som ringar på vattnet

ULVSBY HERRGÅRD: För Joy Ljungqvist och Lotta Lagerson ger det ena det andra

I lördags öppnade utställningen Som ringar på vattnet... i Kavaljerssalen på Ulvsby herrgård. Det är kompisarna Joy Ljungqvist och Lotta Lagerson som visar verk tillsammans.
– Det känns bra att kombinera bild och hantverk, säger Lotta Lagerson.

Silversmeden Joy och bildskaparen Lotta har känt varandra sedan början av 1990-talet och började ställa ut tillsammans 2004. De har bland annat gästat Röjdåfors och Oslo och nu ställer de ut hela sommaren i Sunne.

– Jag var varit borta från smidet i nio år. Jag har inte haft någon verkstad. Lotta fick i gång mig igen. Det här ska bli jättekul. Och just att göra det tillsammans. Bilderna behövs. Det blir så tråkigt med bara montrar, säger Joy Ljungqvist.

På den här utställningen visar hon mest smycken, men också metallskulpturer.

– Jag jobbar mycket med silver, titan, järn, mässing och tombak – en mässingslegering med hög halt av koppar, säger Joy Ljungqvist.

Lotta Lagerson visar akryl, ett par oljor och grafik. 19 verk på väggarna plus 20 grafiska blad. De sistnämnda framställer hon med hjälp av egen tryckpress. Och Lottas välkända kaniner finns med nu också.

– De är ju inte bara kaniner. Man kan se dem som en symbol för livets skörhet. Och förutom ett slags naturandar visar jag många andra djur, bland annat örn och blåräv. Bilderna blir som små fabler, säger Lotta Lagerson.

De båda ser mycket fram emot utställningen

– Det känns spännande med så många besökare utifrån – alltså sådana som kommer hit och ser Charlotte Löwensköld. Hoppas det faller i god jord, säger de.

Utställningen pågår till den 3 september och arrangeras i samarbete med Nedre Fryksdals konstförening, curator är Marion Bergsjö.

Silversmeden Joy och bildskaparen Lotta har känt varandra sedan början av 1990-talet och började ställa ut tillsammans 2004. De har bland annat gästat Röjdåfors och Oslo och nu ställer de ut hela sommaren i Sunne.

– Jag var varit borta från smidet i nio år. Jag har inte haft någon verkstad. Lotta fick i gång mig igen. Det här ska bli jättekul. Och just att göra det tillsammans. Bilderna behövs. Det blir så tråkigt med bara montrar, säger Joy Ljungqvist.

På den här utställningen visar hon mest smycken, men också metallskulpturer.

– Jag jobbar mycket med silver, titan, järn, mässing och tombak – en mässingslegering med hög halt av koppar, säger Joy Ljungqvist.

Lotta Lagerson visar akryl, ett par oljor och grafik. 19 verk på väggarna plus 20 grafiska blad. De sistnämnda framställer hon med hjälp av egen tryckpress. Och Lottas välkända kaniner finns med nu också.

– De är ju inte bara kaniner. Man kan se dem som en symbol för livets skörhet. Och förutom ett slags naturandar visar jag många andra djur, bland annat örn och blåräv. Bilderna blir som små fabler, säger Lotta Lagerson.

De båda ser mycket fram emot utställningen

– Det känns spännande med så många besökare utifrån – alltså sådana som kommer hit och ser Charlotte Löwensköld. Hoppas det faller i god jord, säger de.

Utställningen pågår till den 3 september och arrangeras i samarbete med Nedre Fryksdals konstförening, curator är Marion Bergsjö.