2016-05-20 08:12

2016-05-20 08:12

Fotografiutställning utanför Frykensalen

SUNNE: Hans-Ullrich Gyllenberg visar människor i gatumiljö

Just nu visar Hans-Ullrich Gyllenberg 21 fotografier i foajén till Frykensalen på biblioteket. Bilderna är tagna i gatumiljö och visar vardagliga men också lite speciella situationer.

De flesta av bilderna är tagna från 2009 och framåt i Hamburg och Köln där Hans-Ullrich besöker släktingar några gånger om året.

– Jag började fotografera när jag var 16 år och fick min första kamera. Intresset har hängt med sedan dess och kombinerats med mitt konstintresse. Jag har läst mängder av fotoböcker och också använt fotografi en hel del i mitt jobb som bildlärare i Tyskland, berättar Hans-Ullrich.

Kommer nära

Han har ofta kommit nära sina ”motiv” och har då fått förklara för personerna att han fotograferar analogt och att han inte kommer att sprida bilderna på Internet.

– Till den här utställningen har jag valt bilder som jag tycker mycket om och som jag tycker passar ihop. Och jag hoppas att Sunneborna också ska tycka om dem, säger han.

Utställningen pågår till slutet av juli.

De flesta av bilderna är tagna från 2009 och framåt i Hamburg och Köln där Hans-Ullrich besöker släktingar några gånger om året.

– Jag började fotografera när jag var 16 år och fick min första kamera. Intresset har hängt med sedan dess och kombinerats med mitt konstintresse. Jag har läst mängder av fotoböcker och också använt fotografi en hel del i mitt jobb som bildlärare i Tyskland, berättar Hans-Ullrich.

Kommer nära

Han har ofta kommit nära sina ”motiv” och har då fått förklara för personerna att han fotograferar analogt och att han inte kommer att sprida bilderna på Internet.

– Till den här utställningen har jag valt bilder som jag tycker mycket om och som jag tycker passar ihop. Och jag hoppas att Sunneborna också ska tycka om dem, säger han.

Utställningen pågår till slutet av juli.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.