2016-04-28 11:21

2016-04-28 11:21

Mix av proffs och amatörer

SUNNE: Stora sång- och musikprojekt betyder mycket

Stora projekt i Sunne är viktigt för bygden och betyder oerhört mycket för Sunne kyrkokör. Projekten som organisten Ragnhild Pettersson driver är en morot för medlemmarna i kören.

Att hon dessutom blandar stora artister med Sunnebördiga musiker som har lyckats med sin karriär, musiker som bor i Sunne och professionella musiker från Stockholm gör tillställningar till det lilla extra för medverkande och publik.

Alltid något nytt

Efter varje avslutat projekt har Ragnhild alltid något nytt på gång som vi alla ser fram emot.

I början av repetitionerna känns det många gånger hopplöst men hon har en fantastisk egenskap får oss att känna oss lyckade vilket gör att vi aldrig ger upp.

Härlig ”bukett”

Ragnhild är ödmjuk inför uppgiften och har en sagolik tilltro till körens förmåga. Kyrkokören är en härlig ”bukett” med blandade blommor av olika ålder som trivs och växer med uppgiften av den näring som körledare Ragnhild förser oss med.

Hon ser oss alla och vi är precis lika viktiga vem vi än är eller på vilken nivå vi än sjunger, körsång är ett lagspel där alla behövs. Musikälskarna i Sunne skall vara tacksamma för att Ragnhild finns just hos oss och vi hoppas att hon aldrig slutar musicera med oss.

Aktiviteter

Varje år ordnar hon sociala aktiviteter med kören då man på försommaren någon helg åker till en annan svensk församling och sjunger, äter lite mat och umgås.

Dessa aktiviteter är viktiga för körens framgång. Vi är många som längtar till onsdag kväll då vi får komma in i den gemenskap och värme som Ragnhild har skapat i kören, prestigelöst men ändå så noggrant planerade övningar där fikastunden är lika viktig som sången.

Sunne pastorat är fantastisk på att satsa på musikverksamheten för alla åldrar och nivåer. Det kommer att bära frukt längre fram och få ett levande pastorat och gudstjänstliv.

Att hon dessutom blandar stora artister med Sunnebördiga musiker som har lyckats med sin karriär, musiker som bor i Sunne och professionella musiker från Stockholm gör tillställningar till det lilla extra för medverkande och publik.

Alltid något nytt

Efter varje avslutat projekt har Ragnhild alltid något nytt på gång som vi alla ser fram emot.

I början av repetitionerna känns det många gånger hopplöst men hon har en fantastisk egenskap får oss att känna oss lyckade vilket gör att vi aldrig ger upp.

Härlig ”bukett”

Ragnhild är ödmjuk inför uppgiften och har en sagolik tilltro till körens förmåga. Kyrkokören är en härlig ”bukett” med blandade blommor av olika ålder som trivs och växer med uppgiften av den näring som körledare Ragnhild förser oss med.

Hon ser oss alla och vi är precis lika viktiga vem vi än är eller på vilken nivå vi än sjunger, körsång är ett lagspel där alla behövs. Musikälskarna i Sunne skall vara tacksamma för att Ragnhild finns just hos oss och vi hoppas att hon aldrig slutar musicera med oss.

Aktiviteter

Varje år ordnar hon sociala aktiviteter med kören då man på försommaren någon helg åker till en annan svensk församling och sjunger, äter lite mat och umgås.

Dessa aktiviteter är viktiga för körens framgång. Vi är många som längtar till onsdag kväll då vi får komma in i den gemenskap och värme som Ragnhild har skapat i kören, prestigelöst men ändå så noggrant planerade övningar där fikastunden är lika viktig som sången.

Sunne pastorat är fantastisk på att satsa på musikverksamheten för alla åldrar och nivåer. Det kommer att bära frukt längre fram och få ett levande pastorat och gudstjänstliv.

  • Monica Bergh