2016-03-18 09:54

2016-03-18 09:54

Skogsberättelser i ramar och former

SUNNE: Premiärutställning som ska egga fantasin

Vad kan man läsa för berättelser i en stubbes formation? Vad har en kastat flaska i mossan för bakgrund? På lördag är det vernissage på Sundsbergs gård för Ann-Louise Gustavssons och Emma Häkkis utställning med tema skogsfynd.
– Allt i skogen bildar små historier om tidens gång, säger konstnärerna.

Emma, som bor i Nol utanför Göteborg, och Ann-Louise, som bor i Stockholm men är uppvuxen i Gräsmark, har känt varandra länge och pratat i många år om en gemensam utställning, som nu äntligen blir av.

– Jag fick frågan av Sundsbergs gård, och vi kom fram till att vi ville ha skogen och vad man ser där som tema. Vad man hittar för spår av både naturliga och onaturliga inslag. Allt ifrån stubbars årsringar till kastade tomflaskor, säger Ann-Louise.

Dystopiska bilder

Hon är huvudsakligen keramiker, medan Emma har teckning som sin främsta uttrycksform. I sina tavlor med djur, som är muterade eller uppträder på ett onaturligt sätt, anar hon en viss framtidsskildring; vad som kan hända om man inte tar bättre hand om naturen.

– Man kan väl säga att det är lite dystopiskt.

Lika och olika

Båda jobbar ofta figurativt och använder gärna djur som motiv och inspiration.

– Våra uttryck är olika men passar bra ihop, säger Ann-Louise.

Ett startskott

Arbetet med utställningen har gett mersmak och det blir säkert fler framöver.

– Men då hoppas vi på att kunna jobba mer integrerat och med gemensamma verk, säger Ann-Louise.

Vad vill ni att folk tar med sig från utställningen?

– Jag hoppas att deras fantasi har triggats upp och hamnat på en plats där den inte brukar vara, säger Emma.

– Och gärna att det ger dem egen inspiration att vara kreativa, fyller Ann-Louise i.

Utställningen pågår till och med den 11 april.

Emma, som bor i Nol utanför Göteborg, och Ann-Louise, som bor i Stockholm men är uppvuxen i Gräsmark, har känt varandra länge och pratat i många år om en gemensam utställning, som nu äntligen blir av.

– Jag fick frågan av Sundsbergs gård, och vi kom fram till att vi ville ha skogen och vad man ser där som tema. Vad man hittar för spår av både naturliga och onaturliga inslag. Allt ifrån stubbars årsringar till kastade tomflaskor, säger Ann-Louise.

Dystopiska bilder

Hon är huvudsakligen keramiker, medan Emma har teckning som sin främsta uttrycksform. I sina tavlor med djur, som är muterade eller uppträder på ett onaturligt sätt, anar hon en viss framtidsskildring; vad som kan hända om man inte tar bättre hand om naturen.

– Man kan väl säga att det är lite dystopiskt.

Lika och olika

Båda jobbar ofta figurativt och använder gärna djur som motiv och inspiration.

– Våra uttryck är olika men passar bra ihop, säger Ann-Louise.

Ett startskott

Arbetet med utställningen har gett mersmak och det blir säkert fler framöver.

– Men då hoppas vi på att kunna jobba mer integrerat och med gemensamma verk, säger Ann-Louise.

Vad vill ni att folk tar med sig från utställningen?

– Jag hoppas att deras fantasi har triggats upp och hamnat på en plats där den inte brukar vara, säger Emma.

– Och gärna att det ger dem egen inspiration att vara kreativa, fyller Ann-Louise i.

Utställningen pågår till och med den 11 april.