2015-11-27 06:00

2015-11-27 10:12

Sånger för livet till Sunne

SUNNE: "Viktigt att hjälpas åt"

På söndag kommer välgörenhetskonserten och julkonserten Sånger För Livet till Sunne. Körsångare, Orsa spelmän och Tina Ahlin framför allt ifrån välkända julklassiker till nyskrivna julmelodier. Målet är att samla in pengar till Läkarmissionens arbete för föräldralösa och utsatta barn.

Sånger För Livet är Läkarmissionens konsertserie som genomförs för 18:e säsongen i rad.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här. Förutom att det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få sjunga med så stor kör så känns det just nu i denna mörka tid som världen befinner sig i, extra viktigt att ständigt påminna sig om hur priviligierade vi är som får leva här i fred och frihet. Och att vi människor verkligen måste hjälpas åt nu med alla möjliga medel, säger Tina Ahlin, gästartist i Sånger För Livet i Sunne.

Sedan starten 1998 har nästan 40 miljoner kronor samlats in för att förändra framtiden för utsatta människor. I år går överskottet från konserterna till Läkarmissionens projekt ”Vill du bli min skyddsängel”– ett projekt som syftar till att långsiktigt bidra till och ge utsatta barn chans till ett värdigt liv.

Sånger För Livet är Läkarmissionens konsertserie som genomförs för 18:e säsongen i rad.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det här. Förutom att det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få sjunga med så stor kör så känns det just nu i denna mörka tid som världen befinner sig i, extra viktigt att ständigt påminna sig om hur priviligierade vi är som får leva här i fred och frihet. Och att vi människor verkligen måste hjälpas åt nu med alla möjliga medel, säger Tina Ahlin, gästartist i Sånger För Livet i Sunne.

Sedan starten 1998 har nästan 40 miljoner kronor samlats in för att förändra framtiden för utsatta människor. I år går överskottet från konserterna till Läkarmissionens projekt ”Vill du bli min skyddsängel”– ett projekt som syftar till att långsiktigt bidra till och ge utsatta barn chans till ett värdigt liv.