2018-08-31 13:21

2018-08-31 13:21

HS – inga förnyare

VALET 2018: Missnöje och indignationSign J

Sunne

”Fortsatt förnyelse i Sunnes politik” är en intressant rubrik på Hela Sunnes kampanj inför kommunvalet. Någon förnyelse har detta parti knappast stått för under mandatperioden. Egna frågor driver man inte med någon större ackuratess. Insändarfloden från partiet handlar mest om missnöje och uttalanden som svämmar över av indignation. Det sätt man använt insändarsidorna och den politiska arenan under de fyra år man suttit i fullmäktige har skapat en tydlig bild av ett gäng kverulanter som mest arbetat för att dra allt i långbänk. Det finns också anledning att fundera över varför Hela Sunne med näbbar och klor hållit sig kvar vid ordförandeposten i fullmäktige. Moraliskt förkastligt och endast i syfte att ha en skenbart ledande roll, inte att underlätta det politiska arbetet. Uttalanden om att partiet vill ha ordning och reda, stoppa slöseriet med kommunala medel och förbättra kommunens ledning är bara ett spel för gallerierna. Den egna hemsidan vittnar om detta: nej, återremiss, reservation, begäran om möten, skrivelser och protokollsanteckningar, utan att det på ett enda ställe andas vilja till vare sig till samarbete eller lyhördhet.

Att hålla fast vid att alla kommunens små skolor ska finnas kvar kommer så småningom att gräva djupa hål i plånboken. Hur partiet ska klara den ekvationen är en gåta. Inte en stavelse om kvalitet – här handlar det bara om geografi. I sin egen budget ökar man kostnaden för barns, ungdomars och vuxnas lärande medan individ, vård och omsorg får stryka på foten. Bevara byskolorna, men strunta i de svagaste i kommunen. Det är knappast något partiet vill prata högt om. Investeringsbudgeten, som inte heller är någon upplyftande läsning, innehåller märkliga prioriteringar och borde intressera väljarna.

Hela Sunne är ett missnöjesparti med populistiska förtecken som inte på något sätt kan föra vår kommun framåt. Glädjande nog har fler insändarskribenter under senare tid gett luft åt liknande åsikter och att utvecklingen för kommunen dras med ett tungt ankare. Vi behöver bara snegla på Eda kommun som indirekt styrs av ett liknande parti. Namnen i toppen på Hela Sunnes lista hör till den äldre generationen och det är inget fel på det, men det väcker ändå funderingar om det inte hade varit lämpligt med lite yngre förmågor på valbar plats. Några som verkligen kan stå för en sann förnyelse om det är det man vill uppnå.

”Fortsatt förnyelse i Sunnes politik” är en intressant rubrik på Hela Sunnes kampanj inför kommunvalet. Någon förnyelse har detta parti knappast stått för under mandatperioden. Egna frågor driver man inte med någon större ackuratess. Insändarfloden från partiet handlar mest om missnöje och uttalanden som svämmar över av indignation. Det sätt man använt insändarsidorna och den politiska arenan under de fyra år man suttit i fullmäktige har skapat en tydlig bild av ett gäng kverulanter som mest arbetat för att dra allt i långbänk. Det finns också anledning att fundera över varför Hela Sunne med näbbar och klor hållit sig kvar vid ordförandeposten i fullmäktige. Moraliskt förkastligt och endast i syfte att ha en skenbart ledande roll, inte att underlätta det politiska arbetet. Uttalanden om att partiet vill ha ordning och reda, stoppa slöseriet med kommunala medel och förbättra kommunens ledning är bara ett spel för gallerierna. Den egna hemsidan vittnar om detta: nej, återremiss, reservation, begäran om möten, skrivelser och protokollsanteckningar, utan att det på ett enda ställe andas vilja till vare sig till samarbete eller lyhördhet.

Att hålla fast vid att alla kommunens små skolor ska finnas kvar kommer så småningom att gräva djupa hål i plånboken. Hur partiet ska klara den ekvationen är en gåta. Inte en stavelse om kvalitet – här handlar det bara om geografi. I sin egen budget ökar man kostnaden för barns, ungdomars och vuxnas lärande medan individ, vård och omsorg får stryka på foten. Bevara byskolorna, men strunta i de svagaste i kommunen. Det är knappast något partiet vill prata högt om. Investeringsbudgeten, som inte heller är någon upplyftande läsning, innehåller märkliga prioriteringar och borde intressera väljarna.

Hela Sunne är ett missnöjesparti med populistiska förtecken som inte på något sätt kan föra vår kommun framåt. Glädjande nog har fler insändarskribenter under senare tid gett luft åt liknande åsikter och att utvecklingen för kommunen dras med ett tungt ankare. Vi behöver bara snegla på Eda kommun som indirekt styrs av ett liknande parti. Namnen i toppen på Hela Sunnes lista hör till den äldre generationen och det är inget fel på det, men det väcker ändå funderingar om det inte hade varit lämpligt med lite yngre förmågor på valbar plats. Några som verkligen kan stå för en sann förnyelse om det är det man vill uppnå.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.