2018-07-13 09:08

2018-07-13 09:08

Vi saknar ett badhus

Sunne: Förutsättningar för lokal utveckling

Vi saknar ett badhus i Sunne och Kolsnäsområdet eller arenaområdet i Brårud skulle kunna vara intressant för en byggnation av Värmlands nyaste och populäraste badhus.

Vi i Sverigedemokraterna upplever i dagens politiska kommunstyre en stelbenthet utan idéer och visioner. Man har helt enkelt kört fast i ett destruktivt tänk. För oss i Sverigedemokraterna handlar politiken om att skapa förutsättningar för lokal utveckling och näringsliv. Här har kommunen halkat efter och Sunne är inte längre den självklara nöjes- och turistorten. Våra egna invånare ser idag få anledningar till att ens handla eller roa sig i Sunne. Man beskriver Sunne som dött, med en tydlig markering om att det skett de senaste åren i takt med nedläggningar av restauranger och nöjesställen.

Våra orter runt omkring oss som Hagfors, Torsby, Arvika, Deje och även Munkfors har sina badhus, men i Sunne är avsaknaden stor. Badhuset skulle vara en stor anledning till att åka till Sunne även under den kallare delen av året, inte bara för utförsåkningens skull. Det skulle även kunna förlänga turistsäsongen för badsugna gäster när Vattenlandet håller stängt.

Ungdomen i Sunne åker numera till Karlstad i större utsträckning för att roa sig och umgås eftersom utbudet i Sunne är mer begränsat än någonsin – nu måste vi skapa förutsättningar för aktiviteter som skär genom alla åldersgrupper och vad passar då bättre än en friskvårdande och social mötesplats som ett badhus – det skulle hela Sunne må bra av. Vi skall väl inte halka efter våra grannkommuner och riskera utflyttning av våra fina ungdomar? SD satsar på besöksnäring och inflyttning!

Om Sunne kommun kan förverkliga en badanläggning, bidrar vi till hälsa och motionsglädje hos besökare i alla åldrar.

Vi kommer att be kommunen se över och utreda möjligheten och byggplats, samt efterlysa privata sponsorer och finansiärer. Detta initiativ ligger i allas vårt intresse för att göra Sunne till en komplett plats att leva, verka och bo på. Kommunen skulle så få ett dragplåster utan att man själv behöver bekosta kalaset, mer än att man upplåter mark, skapar förutsättningar, bygglov och är behjälpliga vid uppstarten.

Vi kan inte nog betona vad ett badhus skulle betyda för Sunne vad gäller arbetstillfällen, friskvård, social mötesplats för alla åldrar, Turism, attraktionskraft för företag och inflyttning i stället för utflyttning.

Sunne skulle kunna bli badorten med både vattenland, badhus och stränder. Så vill vi återta Sunnes position som obestridd turistort och skapa förutsättningar för inflyttning, nöjes- och näringsliv.

Vi tar nu initiativet och skapar debatten, som skall leda till att Sunne inom några år har ett badhus. Tänk på att ju större Sverigedemokraterna blir i kommunen, desto sannolikare att invånarna får tillbaks det Sunne vi alla vill ha.

Runar Filper

ordförande Sverigedemokraterna Fryksdalen

Vi saknar ett badhus i Sunne och Kolsnäsområdet eller arenaområdet i Brårud skulle kunna vara intressant för en byggnation av Värmlands nyaste och populäraste badhus.

Vi i Sverigedemokraterna upplever i dagens politiska kommunstyre en stelbenthet utan idéer och visioner. Man har helt enkelt kört fast i ett destruktivt tänk. För oss i Sverigedemokraterna handlar politiken om att skapa förutsättningar för lokal utveckling och näringsliv. Här har kommunen halkat efter och Sunne är inte längre den självklara nöjes- och turistorten. Våra egna invånare ser idag få anledningar till att ens handla eller roa sig i Sunne. Man beskriver Sunne som dött, med en tydlig markering om att det skett de senaste åren i takt med nedläggningar av restauranger och nöjesställen.

Våra orter runt omkring oss som Hagfors, Torsby, Arvika, Deje och även Munkfors har sina badhus, men i Sunne är avsaknaden stor. Badhuset skulle vara en stor anledning till att åka till Sunne även under den kallare delen av året, inte bara för utförsåkningens skull. Det skulle även kunna förlänga turistsäsongen för badsugna gäster när Vattenlandet håller stängt.

Ungdomen i Sunne åker numera till Karlstad i större utsträckning för att roa sig och umgås eftersom utbudet i Sunne är mer begränsat än någonsin – nu måste vi skapa förutsättningar för aktiviteter som skär genom alla åldersgrupper och vad passar då bättre än en friskvårdande och social mötesplats som ett badhus – det skulle hela Sunne må bra av. Vi skall väl inte halka efter våra grannkommuner och riskera utflyttning av våra fina ungdomar? SD satsar på besöksnäring och inflyttning!

Om Sunne kommun kan förverkliga en badanläggning, bidrar vi till hälsa och motionsglädje hos besökare i alla åldrar.

Vi kommer att be kommunen se över och utreda möjligheten och byggplats, samt efterlysa privata sponsorer och finansiärer. Detta initiativ ligger i allas vårt intresse för att göra Sunne till en komplett plats att leva, verka och bo på. Kommunen skulle så få ett dragplåster utan att man själv behöver bekosta kalaset, mer än att man upplåter mark, skapar förutsättningar, bygglov och är behjälpliga vid uppstarten.

Vi kan inte nog betona vad ett badhus skulle betyda för Sunne vad gäller arbetstillfällen, friskvård, social mötesplats för alla åldrar, Turism, attraktionskraft för företag och inflyttning i stället för utflyttning.

Sunne skulle kunna bli badorten med både vattenland, badhus och stränder. Så vill vi återta Sunnes position som obestridd turistort och skapa förutsättningar för inflyttning, nöjes- och näringsliv.

Vi tar nu initiativet och skapar debatten, som skall leda till att Sunne inom några år har ett badhus. Tänk på att ju större Sverigedemokraterna blir i kommunen, desto sannolikare att invånarna får tillbaks det Sunne vi alla vill ha.

Runar Filper

ordförande Sverigedemokraterna Fryksdalen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.