2017-10-02 16:30

2017-10-02 16:30

C tar ansvar för Sunnes utveckling

INSÄNDARE: Arbetet har pågått i många år

Ny bro

Visionen om en ny bro över Frykensundet har brett stöd, och är en nödvändighet för Sunnes utveckling. Arbetet har pågått under många år, och har genomgått många olika faser. Bara de senaste åren har målet om en ny bro fastställts i såväl översiktsplaner som kommunstrategi. Under arbetet har alla haft möjligheten att yttra sig och påverka. Översiktsplanerna och kommunstrategin har antagits med enighet bland kommunfullmäktiges partier - även Moderaterna har ställt sig bakom. Därtill har Moderaterna suttit i ansvarig ställning tillsammans med Centerpartiet under absoluta merparten av dessa år.

Det är med andra ord märkligt att Moderaterna i sin insändare kritiserar mål och beslut som man själva bär gemensamt ansvar för, när det verkligt ansvarsfulla vore att aktivt arbeta för förverkligande av dessa mål och beslut.

För Centerpartiets del är det viktigt att försöka sätta fart på brofrågan och försöka finna nya vägar mot lösningen. Arbetet kommer att kräva såväl långsiktighet som kompromissvilja, och det ansvaret är Centerpartiet redo att ta.

Centerpartiet i Sunne

Visionen om en ny bro över Frykensundet har brett stöd, och är en nödvändighet för Sunnes utveckling. Arbetet har pågått under många år, och har genomgått många olika faser. Bara de senaste åren har målet om en ny bro fastställts i såväl översiktsplaner som kommunstrategi. Under arbetet har alla haft möjligheten att yttra sig och påverka. Översiktsplanerna och kommunstrategin har antagits med enighet bland kommunfullmäktiges partier - även Moderaterna har ställt sig bakom. Därtill har Moderaterna suttit i ansvarig ställning tillsammans med Centerpartiet under absoluta merparten av dessa år.

Det är med andra ord märkligt att Moderaterna i sin insändare kritiserar mål och beslut som man själva bär gemensamt ansvar för, när det verkligt ansvarsfulla vore att aktivt arbeta för förverkligande av dessa mål och beslut.

För Centerpartiets del är det viktigt att försöka sätta fart på brofrågan och försöka finna nya vägar mot lösningen. Arbetet kommer att kräva såväl långsiktighet som kompromissvilja, och det ansvaret är Centerpartiet redo att ta.

Centerpartiet i Sunne

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.