2017-09-05 09:48

2017-09-05 09:48

Satsa på Sunnes själ och hjärta

Sunne: Inte så sagolika betonghus

Samhälle

Sunne. Denna pärla i mitten av Värmland med Fryken som en silvertråd trätt rakt igenom. Hit kommer jag när jag vill fly storstaden, något jag gjort många år nu. Här frodas inte bara natur och grönska utan även bostäder och företag väljer att satsa på orten. Det är roligt som besökare att se att Sunne växer. Inom vissa delar i alla fall.

Kommunen satsar på lägenheter men vilka kommer bo i dessa när politikerna samtidigt väljer att göra Sunne till en spökstad. Inte en spökstad i vanlig mening där den är tömd på människor. Utan en spökstad med människor som verkar och arbetar men utan att ha något att fly från vardagen till.

Under mina många somrar har jag lagt märke till de evenemang som lockar flest besökare, både turister som inbitna sunnebor. Västanå Teater, lika oslagbart varje år, följt av Jaktmässan i Rottneros park. Här finns trevligt folk att samspråka med i de prunkande trädgårdarna. Rullskideloppet med sina återkommande stjärnor som alltid drar en storpublik. Sedan har vi Summer meet cruising som detta året slog rekord med 190 utställda fordon.

Men trots alla kommunens satsningar finns inte dessa evenemang med på listan. Som tur är kliver andra aktörer fram. Men pengar tar slut även för aktörer och utan en större part i ryggen som kommunen kanske populära evenemang snart är ett minne blott. Det jag funderar på under min resa hem tillbaka till storstaden är att varför kommunen väljer att satsa på betonghus men inte på Sunnes själ och hjärta. Jag hoppas att politikerna tänker om och att även det blir en tradition. Om så kommer jag fortsätta att komma tillbaka till Värmlands pärla.

Turist

Sunne. Denna pärla i mitten av Värmland med Fryken som en silvertråd trätt rakt igenom. Hit kommer jag när jag vill fly storstaden, något jag gjort många år nu. Här frodas inte bara natur och grönska utan även bostäder och företag väljer att satsa på orten. Det är roligt som besökare att se att Sunne växer. Inom vissa delar i alla fall.

Kommunen satsar på lägenheter men vilka kommer bo i dessa när politikerna samtidigt väljer att göra Sunne till en spökstad. Inte en spökstad i vanlig mening där den är tömd på människor. Utan en spökstad med människor som verkar och arbetar men utan att ha något att fly från vardagen till.

Under mina många somrar har jag lagt märke till de evenemang som lockar flest besökare, både turister som inbitna sunnebor. Västanå Teater, lika oslagbart varje år, följt av Jaktmässan i Rottneros park. Här finns trevligt folk att samspråka med i de prunkande trädgårdarna. Rullskideloppet med sina återkommande stjärnor som alltid drar en storpublik. Sedan har vi Summer meet cruising som detta året slog rekord med 190 utställda fordon.

Men trots alla kommunens satsningar finns inte dessa evenemang med på listan. Som tur är kliver andra aktörer fram. Men pengar tar slut även för aktörer och utan en större part i ryggen som kommunen kanske populära evenemang snart är ett minne blott. Det jag funderar på under min resa hem tillbaka till storstaden är att varför kommunen väljer att satsa på betonghus men inte på Sunnes själ och hjärta. Jag hoppas att politikerna tänker om och att även det blir en tradition. Om så kommer jag fortsätta att komma tillbaka till Värmlands pärla.

Turist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.