2016-04-26 10:17

2016-04-26 10:17

Sunne ska sträcka på sig

DEBATT: Angående lokal handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Svar till Runar Filper och Anina Laroma.

Vid sidan av det svar som lämnats från BFC vill jag bara komplettera med några få nedslag. Den politiska diskussionen kan jag givetvis inte gå in på från min position som tjänsteman vilken jag hoppas ni förstår.

Ser i sak inget konstigt med att ni kritiserar handlingsplanen för att vara undfallande för den vänsterautonoma gruppen. Jag får precis samma kritik från de som tycker att vi måste markera hårdare mot vit-makt miljön eller att sätta större fokus på religiös extremism. Det handlar helt enkelt om med vilka glasögon man läser. Arbetet mot våldsbejakande extremism har alltmer blivit en del i den politiska debatten vilket i grunden är positivt i en fungerande demokrati. Ställer mig dock tveksam till att en handlingsplan, beställd av Liberalerna och som genomgått hela den kommunala politiska beslutsgången skulle vara behäftad med så mycket fel som ni vill göra gällande. Sen är det naturligtvis upp till er att göra egna tolkningar.

Personligen tycker jag att Sunne ska sträcka på sig som redan har en färdig handlingsplan på pränt, det är ett viktigt dokument för att förhindra att unga dras in i extremistiska miljöer. Den ger också anställda i kommunen ett bra stöd i en svår fråga. I skrivande stund är det bara sju procent av landets kommuner som är lika framsynta. Tack till Liberalerna för ert initiativ!

Beträffande Megafon så är det en verksamhet där jag inte varit aktiv de senaste två åren så ni får nog rikta den frågan åt ett annat håll. Är dock väldigt glad att Megafon lever vidare och de som jobbar där har gjort och gör ett jättejobb för Sunnes unga. En plats som Megafon och naturligtvis även Bubblan/Änglagott är viktiga delar i en kommuns förebyggande arbete inte minst i dessa frågor.

Angående möte med FI så är det riktigt. Det har också varit möten med moderater, centerpartister, pensionärsorganisationer, företagarföreningar, idrottsklubbar, motorklubbar mm. I min värld aktiviteter som utmärker en bra ungdomsverksamhet – dvs. en plats där man kan möta människor av många olika slag och åsikter för att få en bred bas på sin väg mot vuxenlivet.

Eftersom dialog är en viktig del i det jag gör skulle jag uppskatta om vi kan ses över en fika nån dag. Då får vi chans att gå mer på djupet i frågan. Det är bara att höra av sig.

Lars Stiernelöf

Kontaktperson för arbete mot våldsbejakande extremism i Sunne

Vid sidan av det svar som lämnats från BFC vill jag bara komplettera med några få nedslag. Den politiska diskussionen kan jag givetvis inte gå in på från min position som tjänsteman vilken jag hoppas ni förstår.

Ser i sak inget konstigt med att ni kritiserar handlingsplanen för att vara undfallande för den vänsterautonoma gruppen. Jag får precis samma kritik från de som tycker att vi måste markera hårdare mot vit-makt miljön eller att sätta större fokus på religiös extremism. Det handlar helt enkelt om med vilka glasögon man läser. Arbetet mot våldsbejakande extremism har alltmer blivit en del i den politiska debatten vilket i grunden är positivt i en fungerande demokrati. Ställer mig dock tveksam till att en handlingsplan, beställd av Liberalerna och som genomgått hela den kommunala politiska beslutsgången skulle vara behäftad med så mycket fel som ni vill göra gällande. Sen är det naturligtvis upp till er att göra egna tolkningar.

Personligen tycker jag att Sunne ska sträcka på sig som redan har en färdig handlingsplan på pränt, det är ett viktigt dokument för att förhindra att unga dras in i extremistiska miljöer. Den ger också anställda i kommunen ett bra stöd i en svår fråga. I skrivande stund är det bara sju procent av landets kommuner som är lika framsynta. Tack till Liberalerna för ert initiativ!

Beträffande Megafon så är det en verksamhet där jag inte varit aktiv de senaste två åren så ni får nog rikta den frågan åt ett annat håll. Är dock väldigt glad att Megafon lever vidare och de som jobbar där har gjort och gör ett jättejobb för Sunnes unga. En plats som Megafon och naturligtvis även Bubblan/Änglagott är viktiga delar i en kommuns förebyggande arbete inte minst i dessa frågor.

Angående möte med FI så är det riktigt. Det har också varit möten med moderater, centerpartister, pensionärsorganisationer, företagarföreningar, idrottsklubbar, motorklubbar mm. I min värld aktiviteter som utmärker en bra ungdomsverksamhet – dvs. en plats där man kan möta människor av många olika slag och åsikter för att få en bred bas på sin väg mot vuxenlivet.

Eftersom dialog är en viktig del i det jag gör skulle jag uppskatta om vi kan ses över en fika nån dag. Då får vi chans att gå mer på djupet i frågan. Det är bara att höra av sig.

Lars Stiernelöf

Kontaktperson för arbete mot våldsbejakande extremism i Sunne

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.