2016-02-16 11:43

2016-02-16 11:43

När blir det nybyggda lägenheter?

SUNNE

För några dagar sedan lyssnade jag till ett föredrag om bostadsmarknaden i Sunne som gjorde mig minst sagt bekymrad. Här har inte byggts ett hyreshus sedan tio år tillbaka.

Vad det beror på har många politiker, byggare och förståsigpåare olika idéer om. Det är allt från det blir för dyrt att bygga, till fastigheternas placering och utseende. Men, men det finns tomter mitt inne samhället som man måste kunna bebygga nu, ta Magasinsgatan, Järnvägsparken, Torvnäs området med mera.

Vad vill vi med vårt underbara samhälle, vill vi ha tomma butiker på alla gator och en stor utflyttning?

Nej, nu måste det hända något, inte minst för oss gamlingar som är i stort behov av trygghetsboende. Sedan har det kommit ett stort antal nyanlända hit, som efter några år får uppehållstillstånd och då måste ges möjlighet till en bostad.

Kjell Herbertsson

Vad det beror på har många politiker, byggare och förståsigpåare olika idéer om. Det är allt från det blir för dyrt att bygga, till fastigheternas placering och utseende. Men, men det finns tomter mitt inne samhället som man måste kunna bebygga nu, ta Magasinsgatan, Järnvägsparken, Torvnäs området med mera.

Vad vill vi med vårt underbara samhälle, vill vi ha tomma butiker på alla gator och en stor utflyttning?

Nej, nu måste det hända något, inte minst för oss gamlingar som är i stort behov av trygghetsboende. Sedan har det kommit ett stort antal nyanlända hit, som efter några år får uppehållstillstånd och då måste ges möjlighet till en bostad.

Kjell Herbertsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.