2015-09-29 06:00

2015-09-29 08:50

Tänk om man räknat fel?

SVERIGE STÖPAFORS: Särskild löneskatt för pensionärer

Politik

I SvD den 15 september 2015 diskuterar Joacim Olsson i Skattebetalarnas förening regeringens förslag att återinföra den särskilda löneskatten på 6,15 % för pensionärer, trots att detta går på tvärs mot regeringens tidigare uttalanden. Protesterna blev många.

Bland annat skrev Joacim Olsson så här: Förstör inte Europas bästa och snabbast växande arbetsmarknad för seniorer. När Alliansen 2007 sänkte de sociala avgifterna med 16 % för pensionärer ökade antalet arbetande seniorer med cirka 100 000 under perioden 2006–2014.

I budgeten räknar regeringen nu med att få in cirka 1 800 miljoner i skatt. Men tänk om Magdalena Andersson räknar fel och pensionärerna blir arga och hoppar av jobbet? Då blir det inga skattepengar till staten. Och då kanske byteshandeln återuppstår: Om du reparerar min bil så lovar jag att göra din deklaration.

Bara ett exempel förstås!

I SvD den 15 september 2015 diskuterar Joacim Olsson i Skattebetalarnas förening regeringens förslag att återinföra den särskilda löneskatten på 6,15 % för pensionärer, trots att detta går på tvärs mot regeringens tidigare uttalanden. Protesterna blev många.

Bland annat skrev Joacim Olsson så här: Förstör inte Europas bästa och snabbast växande arbetsmarknad för seniorer. När Alliansen 2007 sänkte de sociala avgifterna med 16 % för pensionärer ökade antalet arbetande seniorer med cirka 100 000 under perioden 2006–2014.

I budgeten räknar regeringen nu med att få in cirka 1 800 miljoner i skatt. Men tänk om Magdalena Andersson räknar fel och pensionärerna blir arga och hoppar av jobbet? Då blir det inga skattepengar till staten. Och då kanske byteshandeln återuppstår: Om du reparerar min bil så lovar jag att göra din deklaration.

Bara ett exempel förstås!

  • Albin Hildén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.