2015-09-25 06:00

2015-09-29 09:54

Allt kretsar kring mobilen nu

TEKNIK: Förstår inte varför det inte är totalförbud”56:a”

Hur är det funtat ute i samhället? Tänker närmast på den debatt som blossat upp där arbetstagare inom vården som exempelvis använder sina privata mobiler under arbetstid.

Förstår inte, varför det inte är totalförbud i skolans värld, under lektioner, med mobiltelefon. Det är ju elevens arbetsplats, och lärarens. Redan där föds grogrunden till beteendet, för framtida arbetsplatser.

Frågan skulle inte ens behöva tas upp till diskussion, det är väl en självklarhet, att sin privata mobil använder man inte överhuvudtaget på jobbet.

Begriper inte arbetstagarna mer än så, då är de heller inte kompetenta för sitt jobb.

Innan mobilen, inte släpade man med sig sin stationära hemtelefon till jobbet. Var man så sugen på att telefonera så fick man väl stå ut tills man kom hem.

Känns som allt kretsar kring mobiltelefonen numera. Besökte ett klassrum med tonåringar för en tid sedan, jag blev chockad ,minst sagt. En tredjedel av eleverna satt och spelade spel på sina mobiler, under tiden som läraren hade lektion i engelska, eller rättare sagt försökte. Några kollade film på Youtube på skolans datorer, i klassrummet, resten av eleverna försökte koncentrera sig på vad läraren hade att förmedla under lektionen, plus att tre elever gapade och skrek till varandra tvärsöver klassrummet.

Total brist på respekt!

Hur är det funtat ute i samhället? Tänker närmast på den debatt som blossat upp där arbetstagare inom vården som exempelvis använder sina privata mobiler under arbetstid.

Förstår inte, varför det inte är totalförbud i skolans värld, under lektioner, med mobiltelefon. Det är ju elevens arbetsplats, och lärarens. Redan där föds grogrunden till beteendet, för framtida arbetsplatser.

Frågan skulle inte ens behöva tas upp till diskussion, det är väl en självklarhet, att sin privata mobil använder man inte överhuvudtaget på jobbet.

Begriper inte arbetstagarna mer än så, då är de heller inte kompetenta för sitt jobb.

Innan mobilen, inte släpade man med sig sin stationära hemtelefon till jobbet. Var man så sugen på att telefonera så fick man väl stå ut tills man kom hem.

Känns som allt kretsar kring mobiltelefonen numera. Besökte ett klassrum med tonåringar för en tid sedan, jag blev chockad ,minst sagt. En tredjedel av eleverna satt och spelade spel på sina mobiler, under tiden som läraren hade lektion i engelska, eller rättare sagt försökte. Några kollade film på Youtube på skolans datorer, i klassrummet, resten av eleverna försökte koncentrera sig på vad läraren hade att förmedla under lektionen, plus att tre elever gapade och skrek till varandra tvärsöver klassrummet.

Total brist på respekt!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.