2017-09-22 06:00

2017-09-22 06:00

Vera Sahleström

DÖDSFALL

Vera Sahleström ,Sunne, har avlidit i en ålder av 95 år.

Vera föddes och växte upp i Sperlingsholm, Enslövs församling i Halland, som enda barn till kraftverksföreståndare Ernst Larsson och hans hustru Maria.

Vera tog studentexamen vid Halmstad Läroverk, reallinjen, 1941. Hon läste sedan ett år på hushållsskola innan hon fortsatte sina studier vid Farmaceutiska Institutet i Stockholm där hon avlade examen som farmacie kandidat 1945.

På farmis träffade hon sin blivande make, apotekare Hadar Sahleström från Sunne, Värmland. De gifte sig 1946 och fick tre barn. Vera arbetade på apoteket Engelen i Stockholm, samt apoteken i Bromölla, Sölvesborg, Sunne och Munkfors.

Till Sunne flyttade Vera med sin make Hadar i mitten av 1980-talet där de levde resten av sina liv. Under tiden i Sunne engagerade hon sig i Sunnes Spelmanslag där hon spelade fiol, och var medlem i Sveriges Pensionsförbund. Vera var utåtriktad och glad med många intressen. Hon var musikalisk och språkbegåvad, hade studerat sju olika språk, och reste gärna till andra länder. Hon var intresserad av historia, konst, trädgård, sömnad och familj.

Veras positiva sinnelag spred värme till alla i hennes omgivning. Pigg in i det sista lämnar hennes bortgång ett stort hål hos alla som hade förmånen att lära känna henne. Närmast sörjande är barnen Per, Ylva och Annika med familjer.

Ingemar Beijer

Sunne

Ingemar Beijer, Sunne, har avlidit i en ålder av 93 år. Han sörjes av släkt och vänner.

Eivor Abrahamsson

Göteborg

I en ålder av 88 år har Eivor Abrahamsson stilla insomnat. Hon var född i Lofalla och uppvuxen i Hensgårdsängarna, Västra Ämtervik.

I mitten av 1950 talet flyttade familjen till Göteborg, där Eivor har arbetat inom hotell och restaurang. Hon tillbringade gärna sommarhalvåret på gården i Hensgårdsängarna och ägnade sig gärna åt trädgårdens skötsel samt bärplockning. Hon hade ett varmt hjärta för sin familj och även ett stort intresse för skidåkning och följde ofta tävlingar framför sin tv.

Närmast anhöriga är barnen med familjer.

 

 

 

Vera föddes och växte upp i Sperlingsholm, Enslövs församling i Halland, som enda barn till kraftverksföreståndare Ernst Larsson och hans hustru Maria.

Vera tog studentexamen vid Halmstad Läroverk, reallinjen, 1941. Hon läste sedan ett år på hushållsskola innan hon fortsatte sina studier vid Farmaceutiska Institutet i Stockholm där hon avlade examen som farmacie kandidat 1945.

På farmis träffade hon sin blivande make, apotekare Hadar Sahleström från Sunne, Värmland. De gifte sig 1946 och fick tre barn. Vera arbetade på apoteket Engelen i Stockholm, samt apoteken i Bromölla, Sölvesborg, Sunne och Munkfors.

Till Sunne flyttade Vera med sin make Hadar i mitten av 1980-talet där de levde resten av sina liv. Under tiden i Sunne engagerade hon sig i Sunnes Spelmanslag där hon spelade fiol, och var medlem i Sveriges Pensionsförbund. Vera var utåtriktad och glad med många intressen. Hon var musikalisk och språkbegåvad, hade studerat sju olika språk, och reste gärna till andra länder. Hon var intresserad av historia, konst, trädgård, sömnad och familj.

Veras positiva sinnelag spred värme till alla i hennes omgivning. Pigg in i det sista lämnar hennes bortgång ett stort hål hos alla som hade förmånen att lära känna henne. Närmast sörjande är barnen Per, Ylva och Annika med familjer.

Ingemar Beijer

Sunne

Ingemar Beijer, Sunne, har avlidit i en ålder av 93 år. Han sörjes av släkt och vänner.

Eivor Abrahamsson

Göteborg

I en ålder av 88 år har Eivor Abrahamsson stilla insomnat. Hon var född i Lofalla och uppvuxen i Hensgårdsängarna, Västra Ämtervik.

I mitten av 1950 talet flyttade familjen till Göteborg, där Eivor har arbetat inom hotell och restaurang. Hon tillbringade gärna sommarhalvåret på gården i Hensgårdsängarna och ägnade sig gärna åt trädgårdens skötsel samt bärplockning. Hon hade ett varmt hjärta för sin familj och även ett stort intresse för skidåkning och följde ofta tävlingar framför sin tv.

Närmast anhöriga är barnen med familjer.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.