2017-03-20 17:04

2017-03-25 07:09

"En härlig tid i Sunne"

SUNNE: Marina Johansson sätter punkt på FB

Vår reporter Marina Johansson lämnar oss efter snart tre års tjänstgöring.
– Mitt vikariejobb på FB tar slut och så har jag lyckan att samtidigt få ett fast jobb på Säffletidningen, förklarar Marina.

Även om det känns tungt att Marina nu sätter punkt på FB, så gläds vi förstås åt att hon fått ett nytt jobb på vår kollega i Säffle.

– Jag har ju varit på FB i nästan tre år, så visst känns det lite vemodigt att lämna Sunne.

Men Marina Johansson var inte helt ny för Fryksdalen när klev in på FB redaktionen första gången.

– Jag hade jobbat som guide på Mårbacka innan och kände väl till Östra Ämtervik och Sunne, men nu fick jag även lära mig de andra kommundelarna.

Maktskifte

Och mycket har hänt under de tre senaste åren.

– Hotellen blev flyktingförläggningar. Det blev politiskt maktskifte. Och Sunnes karaktärsbyggnad nummer ett Slottet rustades upp.

Innan FB-tiden var Marina allmänreporter med tonvikt på nöje och kultur.

– På FB har jag blivit ännu mer allmänreporter och jag har också jobbat som sportjournalist, något som var nytt för mig. Första sportjobbet var faktiskt ett personporträtt på Mallbackens sportchef Stefan Johansson. Innan visste jag nästan bara att bollen är rund men nu kan jag ”fackspråket”, säger Marina och skrattar.

Vilket jobb minns du gärna så här efteråt?

– Det finns många men det som fick störst genomslag är ju Sture. Det blev mitt speciella genombrott. Jag skulle skriva en enkät om melodifestivalen och ställa frågan: vem vinner? Och den här gången skulle vi fråga pensionärer.

– Sagt och gjort klev jag in på biblioteket och där träffade jag Sture. Han berättade att han inte hade någon tv eller elektronisk pryl alls. Men jag var inne i att göra klart enkäten och gjorde den färdig.

– Först efteråt klack det till i mig att Sture var ”grejen”. Vem skulle inte vilja veta mer om Sture?

Tipsade om Sture

Bibliotekspersonalen tipsande Marina om vad Sture hette och därefter letade hon upp hans adress.

– Jag kom till ett industriområde och en verkstadslokal, där jag frågade efter Sture.

– Han bor i den där lådan, fick jag till svar.

– Jag knackade på lådan och så dök Sture upp.

– Du måste var journalisten jag träffade på biblioteket, sade han.

Resten är en riktig kioskvältare. Marinas artikel om Sture i lådan spred sig som en löpeld i media kretsar och det slutade med att Sture blev en rikskändis.

– Nu tre år efteråt händer det att media hör av sig och frågar efter Sture, skrattar Marina.

Nu drar Marina Johansson vidare och blir allmänreporter med betoning på sport på Säffletidningen.

– Jag började faktiskt mina bana på Säffletidningen med att skriva krönikor på deras ungdomssidor för många år sedan. Man kan väl säga att cirkeln nu är sluten.

– Tack alla ni Sunnebor som gjort tiden för mig så rolig och lärorik, och tack alla mina kollegor för all trevliga stunder vi haft tillsammans, säger Marina Johansson.

Även om det känns tungt att Marina nu sätter punkt på FB, så gläds vi förstås åt att hon fått ett nytt jobb på vår kollega i Säffle.

– Jag har ju varit på FB i nästan tre år, så visst känns det lite vemodigt att lämna Sunne.

Men Marina Johansson var inte helt ny för Fryksdalen när klev in på FB redaktionen första gången.

– Jag hade jobbat som guide på Mårbacka innan och kände väl till Östra Ämtervik och Sunne, men nu fick jag även lära mig de andra kommundelarna.

Maktskifte

Och mycket har hänt under de tre senaste åren.

– Hotellen blev flyktingförläggningar. Det blev politiskt maktskifte. Och Sunnes karaktärsbyggnad nummer ett Slottet rustades upp.

Innan FB-tiden var Marina allmänreporter med tonvikt på nöje och kultur.

– På FB har jag blivit ännu mer allmänreporter och jag har också jobbat som sportjournalist, något som var nytt för mig. Första sportjobbet var faktiskt ett personporträtt på Mallbackens sportchef Stefan Johansson. Innan visste jag nästan bara att bollen är rund men nu kan jag ”fackspråket”, säger Marina och skrattar.

Vilket jobb minns du gärna så här efteråt?

– Det finns många men det som fick störst genomslag är ju Sture. Det blev mitt speciella genombrott. Jag skulle skriva en enkät om melodifestivalen och ställa frågan: vem vinner? Och den här gången skulle vi fråga pensionärer.

– Sagt och gjort klev jag in på biblioteket och där träffade jag Sture. Han berättade att han inte hade någon tv eller elektronisk pryl alls. Men jag var inne i att göra klart enkäten och gjorde den färdig.

– Först efteråt klack det till i mig att Sture var ”grejen”. Vem skulle inte vilja veta mer om Sture?

Tipsade om Sture

Bibliotekspersonalen tipsande Marina om vad Sture hette och därefter letade hon upp hans adress.

– Jag kom till ett industriområde och en verkstadslokal, där jag frågade efter Sture.

– Han bor i den där lådan, fick jag till svar.

– Jag knackade på lådan och så dök Sture upp.

– Du måste var journalisten jag träffade på biblioteket, sade han.

Resten är en riktig kioskvältare. Marinas artikel om Sture i lådan spred sig som en löpeld i media kretsar och det slutade med att Sture blev en rikskändis.

– Nu tre år efteråt händer det att media hör av sig och frågar efter Sture, skrattar Marina.

Nu drar Marina Johansson vidare och blir allmänreporter med betoning på sport på Säffletidningen.

– Jag började faktiskt mina bana på Säffletidningen med att skriva krönikor på deras ungdomssidor för många år sedan. Man kan väl säga att cirkeln nu är sluten.

– Tack alla ni Sunnebor som gjort tiden för mig så rolig och lärorik, och tack alla mina kollegor för all trevliga stunder vi haft tillsammans, säger Marina Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.