2016-09-29 13:10

2016-09-29 13:10

Barn med sångglädje

SUNNE: "Vi fick många bra idéer och infallsvinklar"

I lördags sjöng 30 barn från Sunne pastorat och Kulturskolan tillsammans i församlingshemmet under ledning av sångpedagogen Ing-Marie Janzon. Det blev en härlig dag i musikens tecken, och barnens sång fick stora applåder.

Med smittande entusiasm och gediget kunnande ledde sångpedagogen Ing-Marie Janzon barnen i sång och dramaövningar. Några av dessa framfördes inför jublande föräldrar. Makoshi Yafele, Cissi Neuman och Ingrid ”Mimi” Esbjörnsson Hedlund stod för svänget i kompgruppen.

Initiativtagarna Eva Adolfson (Sunne pastorat) och Ingrid Esbjörnsson Hedlund (Kulturskolan) var nöjda efteråt.

– Vi är så glada för att vi kunde få hit Ing-Marie och dessutom erbjuda fortbildning för 15 kyrkomusiker och musikpedagoger, säger Ingrid Esbjörnsson Hedlund.

Ing-Marie Janzon har skrivit fyra böcker om barnkörsång och är en auktoritet på området.

– Istället för att tala om hur man skall göra fick vi här en praktisk tillämpning och många bra idéer och infallsvinklar på arbetet, säger Ingrid Esbjörnsson Hedlund.

Barnkördagen var ett samarbete mellan Kulturskolan, RUM (Riksförbundet Unga Musikanter), Sunne Pastorat och Karlstads stift. Sångerna från lördagen kommer även att framföras på Världens Barn-konserterna i Västra Ämterviks kyrka den 15 oktober och i Frykensalen den 19 oktober.

Med smittande entusiasm och gediget kunnande ledde sångpedagogen Ing-Marie Janzon barnen i sång och dramaövningar. Några av dessa framfördes inför jublande föräldrar. Makoshi Yafele, Cissi Neuman och Ingrid ”Mimi” Esbjörnsson Hedlund stod för svänget i kompgruppen.

Initiativtagarna Eva Adolfson (Sunne pastorat) och Ingrid Esbjörnsson Hedlund (Kulturskolan) var nöjda efteråt.

– Vi är så glada för att vi kunde få hit Ing-Marie och dessutom erbjuda fortbildning för 15 kyrkomusiker och musikpedagoger, säger Ingrid Esbjörnsson Hedlund.

Ing-Marie Janzon har skrivit fyra böcker om barnkörsång och är en auktoritet på området.

– Istället för att tala om hur man skall göra fick vi här en praktisk tillämpning och många bra idéer och infallsvinklar på arbetet, säger Ingrid Esbjörnsson Hedlund.

Barnkördagen var ett samarbete mellan Kulturskolan, RUM (Riksförbundet Unga Musikanter), Sunne Pastorat och Karlstads stift. Sångerna från lördagen kommer även att framföras på Världens Barn-konserterna i Västra Ämterviks kyrka den 15 oktober och i Frykensalen den 19 oktober.