2015-11-27 06:00

2015-12-01 09:46

Isforskare

BÄCKALUND: Bertil på hemmaplan

Ett trettiotal förväntansfulla hade bänkat sig vid kaffe- och bullborden i lördags när Granhyddan i Bäckalund fick besök av en bygdens son.

Bertil Larsson från Ängfallssätter, Hulta, Ivarsbjörke, berättade om sin uppväxt och skolgång i Ivarsbjörke byskola, fram till en professur i meteorologi. Som meteorolog har Bertil bland annat forskat på isarna vid våra poler och kommit fram till att det klimat vi i dag upplever förmodligen ingår i en naturlig cykel.

Bertil Larsson från Ängfallssätter, Hulta, Ivarsbjörke, berättade om sin uppväxt och skolgång i Ivarsbjörke byskola, fram till en professur i meteorologi. Som meteorolog har Bertil bland annat forskat på isarna vid våra poler och kommit fram till att det klimat vi i dag upplever förmodligen ingår i en naturlig cykel.