2018-06-09 15:55

2018-06-16 08:09

Uppdatering av ersättningstrafiken på Fryksdalsbanan

FRYKSDALEN: Ny sommartidtabell och färre ersättningsbussar

Från och med måndag kan det bli svårare för dagpendlare som reser längs med Fryksdalsbanan. Värmlandstrafik drar nämligen ner på antalet ersättningsbussar för de tåg som sedan en tid tillbaka varit stoppade på grund av solkurvor.

Samtidigt träder också den nya sommartidtabellen för busstrafiken på Fryksdalsbanan i kraft. Under tiden tågtrafiken är stoppad har ersättningsbussar satts in, något som inte bara innebär extra kostnader utan också en belastning på Värmlandstrafik.

– Situationen är inte optimal, men vi tycker det är viktigt att fortsatt försöka prioritera den arbetspendling som finns längs banan, skriver Per Sidetun, trafikchef tåg på Värmlandstrafik, i ett pressmeddelande.

”När skolorna upphör minskar studiependlingen med automatik längs banan. Därför minskar också Värmlandstrafiken ner antalet avgångar på ersättningsbussarna för tågen på Fryksdalsbanan”. Så lyder motiveringen i det pressmeddelande som Värmlandstrafik släppte under helgen.

Avgångar

Torsby kommer få sex dagliga avgångar varav tre är ersättningsbussar för tåg. Från Sunne finns sju dagliga avgångar där tre av dem är ersättningsbussar för tåg och från Karlstad och norrut går åtta dagliga turer längs Fryksdalen, fyra av dem är ersättningsbussar för tåg.

Samtliga resterande avgångar är ordinarie busstrafik. Helgtrafiken fortsätter däremot som tidigare, utan några förändringar.

 

Nya avgångstider samt sommartidtabellen finns att läsa på Värmlandstrafiks hemsida.

 

Samtidigt träder också den nya sommartidtabellen för busstrafiken på Fryksdalsbanan i kraft. Under tiden tågtrafiken är stoppad har ersättningsbussar satts in, något som inte bara innebär extra kostnader utan också en belastning på Värmlandstrafik.

– Situationen är inte optimal, men vi tycker det är viktigt att fortsatt försöka prioritera den arbetspendling som finns längs banan, skriver Per Sidetun, trafikchef tåg på Värmlandstrafik, i ett pressmeddelande.

”När skolorna upphör minskar studiependlingen med automatik längs banan. Därför minskar också Värmlandstrafiken ner antalet avgångar på ersättningsbussarna för tågen på Fryksdalsbanan”. Så lyder motiveringen i det pressmeddelande som Värmlandstrafik släppte under helgen.

Avgångar

Torsby kommer få sex dagliga avgångar varav tre är ersättningsbussar för tåg. Från Sunne finns sju dagliga avgångar där tre av dem är ersättningsbussar för tåg och från Karlstad och norrut går åtta dagliga turer längs Fryksdalen, fyra av dem är ersättningsbussar för tåg.

Samtliga resterande avgångar är ordinarie busstrafik. Helgtrafiken fortsätter däremot som tidigare, utan några förändringar.

 

Nya avgångstider samt sommartidtabellen finns att läsa på Värmlandstrafiks hemsida.

 

  • Kim Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.