2018-03-13 11:03

2018-03-13 11:03

Konsult föreslås utreda grundskolan

SUNNE

Bildningsutskottets majoritet av ledamöter föreslår kommunstyrelsen att Sunne kommun uppdrar åt en extern utredare att utifrån direktiv från verksamhetschefen tjänsteskrivelse ta fram två-tre olika förslag på en hållbar och långsiktig skolorganisation för förskoleklass, grundskola och grundsärskola i Sunne kommun.

Syftet med utredningen är att finna en hållbar och långsiktig skolorganisation för förskoleklass, grundskola och grundsärskola utifrån ett kvalitets-, tillgänglighets- och kostnadseffektivt perspektiv.

Ett yrkande fanns från Hela Sunne som innehöll ett tilläggsdirektiv till utredaren om att utredningen även skulle innefatta jämförelser av lokalkostnader, skolskjutskostnader, att driva F-3 skolor ur ekonomisk synvinkel och att belysa problematiken att ha barn på fler skolor ur ett familjeperspektiv. Detta röstades ner.

Syftet med utredningen är att finna en hållbar och långsiktig skolorganisation för förskoleklass, grundskola och grundsärskola utifrån ett kvalitets-, tillgänglighets- och kostnadseffektivt perspektiv.

Ett yrkande fanns från Hela Sunne som innehöll ett tilläggsdirektiv till utredaren om att utredningen även skulle innefatta jämförelser av lokalkostnader, skolskjutskostnader, att driva F-3 skolor ur ekonomisk synvinkel och att belysa problematiken att ha barn på fler skolor ur ett familjeperspektiv. Detta röstades ner.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.