2017-12-06 09:27

2017-12-06 09:27

Livlig diskussion kring brofrågan

SUNNE: Debatt mellan politiker och företagare

På måndagskvällen samlades drygt 30-talet företagare för att diskutera med lokala politiker. Diskussionspunkterna för kvällen var vad som händer då Sundsbron i Sunne renoveras 2019 och finns det möjligheter att bygga en ny bro norr om centralorten. Malin Kling-Uddgren, till vardags verksam på NWT, var moderator och utfrågare.

– Vi har ju fått många frågor och synpunkter från företagare här i Sunne om vad som händer, om det blir en ersättningsbro under renoveringstiden och om det är rimligt att dra igång ett jobb för att bygga en ny bro norr om Sunne. Därför ville vi se till att räta ut lite frågetecknen och ordna ett möte, säger Rickard Lindqvist, ordförande för Företagarna Sunne.

Politikerpanelen bestod av Henrik Frykberger (M), Tobias Eriksson (S), Barbro Dolling (L), Gunilla Ingemyr (C), Eva Hallström (MP), Jonas Bergström (SD) och Björn O. Gillberg (HS).

Presentation

Mötet startade med en kort presentation av respektive politiker. Moderatorn Malin Kling-Uddgren pressade därefter politikerna ganska hårt om var de stod i brofrågan.

Ersättningsbro

Samtliga politiker tyckte att det är av yttersta vikt att få till en ersättningsbro över sundet när Sundsbron renoveras under 3-6 månader. Däremot råder inte total enighet om var den i så fall ska placeras. Flera politiker uttalade sig starkt positiva till att bygga en ny bro norr om Sunne, men vägen dit i form av planering, projektering och finansiering verkar utifrån kvällens diskussion vara ganska lång, cirka 10-15 år fram i tiden.

Nöjda

– Det verkar som om både deltagande politiker och företagare är väldigt nöjda med kvällens diskussion. Det finns punkter att jobba vidare med för våra politiker och dessutom fortsätter diskussionen med Trafikverket om vad som bör ske närmsta tiden. Har man som företagare i Sunne synpunkter tar vi gärna emot dem, avslutar Rickard Lindqvist, Företagarna Sunne.

– Vi har ju fått många frågor och synpunkter från företagare här i Sunne om vad som händer, om det blir en ersättningsbro under renoveringstiden och om det är rimligt att dra igång ett jobb för att bygga en ny bro norr om Sunne. Därför ville vi se till att räta ut lite frågetecknen och ordna ett möte, säger Rickard Lindqvist, ordförande för Företagarna Sunne.

Politikerpanelen bestod av Henrik Frykberger (M), Tobias Eriksson (S), Barbro Dolling (L), Gunilla Ingemyr (C), Eva Hallström (MP), Jonas Bergström (SD) och Björn O. Gillberg (HS).

Presentation

Mötet startade med en kort presentation av respektive politiker. Moderatorn Malin Kling-Uddgren pressade därefter politikerna ganska hårt om var de stod i brofrågan.

Ersättningsbro

Samtliga politiker tyckte att det är av yttersta vikt att få till en ersättningsbro över sundet när Sundsbron renoveras under 3-6 månader. Däremot råder inte total enighet om var den i så fall ska placeras. Flera politiker uttalade sig starkt positiva till att bygga en ny bro norr om Sunne, men vägen dit i form av planering, projektering och finansiering verkar utifrån kvällens diskussion vara ganska lång, cirka 10-15 år fram i tiden.

Nöjda

– Det verkar som om både deltagande politiker och företagare är väldigt nöjda med kvällens diskussion. Det finns punkter att jobba vidare med för våra politiker och dessutom fortsätter diskussionen med Trafikverket om vad som bör ske närmsta tiden. Har man som företagare i Sunne synpunkter tar vi gärna emot dem, avslutar Rickard Lindqvist, Företagarna Sunne.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.