2017-12-04 14:40

2017-12-04 14:40

Nya grepp med säsongskorten

FINNFALLET: Ju fler desto billigare hos Ski Sunne

I söndags inledde Ski Sunne försäljningen av säsongskort, på ett litet annorlunda sätt - ju fler som köper ett säsongskort, desto billigare blir de.

Så här fungerar det: Köp ett säsongskort senast 24 december och betala en insats på 350 kronor. När kampanjen avslutas, fastställs totalpriset för korten. Ju fler sålda kort, desto billigare blir de. Från start kostade de 2 700 kronor. Lyckas de sälja fler än 4 500 stycken, blir summan 999 kronor, vilket är ungefär lika mycket som tre dagkort. Detta kallas crowd funding och är en modern metod för att finansiera projekt eller idéer och sker genom att söka förskottsbetalning från intresserade och konsumenter, ofta via internetbaserade system. Det är enligt dem själva första gången detta görs i Sverige med just säsongskort till en skidanläggning.

– Vi har inte samma muskler ekonomiskt som skidanläggningarna i fjällen, men vi kan hitta på mycket annat. I år är det en säsongskortskampanj, säger Stefan Ranunger, VD.

Ski Sunne planerar att öppna 25 december.

Så här fungerar det: Köp ett säsongskort senast 24 december och betala en insats på 350 kronor. När kampanjen avslutas, fastställs totalpriset för korten. Ju fler sålda kort, desto billigare blir de. Från start kostade de 2 700 kronor. Lyckas de sälja fler än 4 500 stycken, blir summan 999 kronor, vilket är ungefär lika mycket som tre dagkort. Detta kallas crowd funding och är en modern metod för att finansiera projekt eller idéer och sker genom att söka förskottsbetalning från intresserade och konsumenter, ofta via internetbaserade system. Det är enligt dem själva första gången detta görs i Sverige med just säsongskort till en skidanläggning.

– Vi har inte samma muskler ekonomiskt som skidanläggningarna i fjällen, men vi kan hitta på mycket annat. I år är det en säsongskortskampanj, säger Stefan Ranunger, VD.

Ski Sunne planerar att öppna 25 december.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.