2017-09-25 13:44

2017-09-25 15:16

Rutgersson snabbast uppför Tossebergsklätten

STÖPAFORS: "Roligt att så många lokala åkare deltog"

Bjarne Rutgersson, Stenungsunds MS, blev snabbast av alla uppför Tossebergsklätten i söndagens rallytävling Tossebergsracet.
Bästa Sunneåkare blev Ola Karlsson med en andraplats i klassen 1WD.

Alla kör uppför backen tre gånger, och sedan räknas det ihop en totaltid. Bjarne Rutgersson fick tiden 4.50.5 och vann därmed över Holm Jacob Matheson, NMK Aurskog Höland, som annars varit snabbast uppför backen flera gånger.

– Jag tror att han vunnit ett tiotal gånger, berättar Annika Hagberg i arrangörsklubbens Frykdalens MK.

Bland de lokala åkarna tog Ola Karlsson, MK Team Westom, hem en andraplats på totaltiden 5.42.7 i klassen 1WD, endast två tiondelar efter segraren Tomas Sjöberg. Trea i samma klass blev en annan Sunneåkare, Anders Thorsson, MK Ratten, på tiden 5.53. Han slog sin son Linus Thorsson med 1,9 sekunder och Linus tog därmed hem fjärdeplatsen. Femma blev Peter Åhs med Ann-Louise Ranström i kartläsarstolen. Paret tävlar för Fryksdalens MK och de var bara sju tiondelar från en fjärdeplats.

– Det är vi nöjda med, med tanke på att vi inte åkt så länge. Vårt främsta mål var ju att inte bli sist, berättar Ann-Louise.

45 åkare

Tossebergsracet förra året var faktiskt deras premiärtur. Peter har kört lite folkrace men drömt om att köra rally. I fjol blev drömmen verklighet när han köpte en Volvo original, och Ann-Louise valde att gå kartläsarkurs.

Hur är det att vara ett par och åka tillsammans?

– Det är ju ett sätt att umgås. Och än så länge funkar det bra. Skulle det bli för illa får jag väl rycka ur sladden till mikrofonen så att jag inte hör henne, säger Peter med ett leende.

Ytterligare en pallplacering gick till en Sunneåkare; Andreas Eriksson, Fryksdalen, blev trea i Drivers Open.

Cirka 45 åkare deltog i tävlingen.

– Det är roligt att så många lokala åkare deltog, och att vi även hade flera som kom ända från Norge, Stenungsund och Vingåker. Vi hade också en hel del publik trots att det inte var toppenväder, så det finns helt klart rallyintresse, konstaterar Annika Hagberg.

Alla kör uppför backen tre gånger, och sedan räknas det ihop en totaltid. Bjarne Rutgersson fick tiden 4.50.5 och vann därmed över Holm Jacob Matheson, NMK Aurskog Höland, som annars varit snabbast uppför backen flera gånger.

– Jag tror att han vunnit ett tiotal gånger, berättar Annika Hagberg i arrangörsklubbens Frykdalens MK.

Bland de lokala åkarna tog Ola Karlsson, MK Team Westom, hem en andraplats på totaltiden 5.42.7 i klassen 1WD, endast två tiondelar efter segraren Tomas Sjöberg. Trea i samma klass blev en annan Sunneåkare, Anders Thorsson, MK Ratten, på tiden 5.53. Han slog sin son Linus Thorsson med 1,9 sekunder och Linus tog därmed hem fjärdeplatsen. Femma blev Peter Åhs med Ann-Louise Ranström i kartläsarstolen. Paret tävlar för Fryksdalens MK och de var bara sju tiondelar från en fjärdeplats.

– Det är vi nöjda med, med tanke på att vi inte åkt så länge. Vårt främsta mål var ju att inte bli sist, berättar Ann-Louise.

45 åkare

Tossebergsracet förra året var faktiskt deras premiärtur. Peter har kört lite folkrace men drömt om att köra rally. I fjol blev drömmen verklighet när han köpte en Volvo original, och Ann-Louise valde att gå kartläsarkurs.

Hur är det att vara ett par och åka tillsammans?

– Det är ju ett sätt att umgås. Och än så länge funkar det bra. Skulle det bli för illa får jag väl rycka ur sladden till mikrofonen så att jag inte hör henne, säger Peter med ett leende.

Ytterligare en pallplacering gick till en Sunneåkare; Andreas Eriksson, Fryksdalen, blev trea i Drivers Open.

Cirka 45 åkare deltog i tävlingen.

– Det är roligt att så många lokala åkare deltog, och att vi även hade flera som kom ända från Norge, Stenungsund och Vingåker. Vi hade också en hel del publik trots att det inte var toppenväder, så det finns helt klart rallyintresse, konstaterar Annika Hagberg.