2017-09-06 16:50

2017-09-06 16:50

"Det har varit lärorika år"

SUNNE: Hår & kroppsverkstan fyller tio år

Den 11 september 2007 öppnade Sara Sundqvist Hår & kroppsverkstan tillsammans med en kollega.
Nu fyller företaget tio år och det firades hela onsdagen med bland annat drop in, photoshoot och aktiviteter för barnen. Och inte minst, med att avslöja att hon ska öppna en salong till.
– Från och med 18 oktober finns Hår & kroppsverkstan även i Torsby, berättar Sara.

Det var när Bergqvists gummiverkstad byggde nytt som Sara Sundqvist och Katarina Vidfeldt, massör, bestämde sig för att bygga om den gamla verkstaden till en salong.

– Redan efter två veckor insåg jag att jag behövde anställa ytterligare en frisör. Men det visade sig att jag inte fick anställa innan jag själv tagit gesällbrevet. Så under en månad förberedde jag mig och sedan tog jag det, berättar Sara.

Sedan dess har flera frisörer jobbat hos Sara och verksamheten har även breddats.

– Jag har alltid följt min röda tråd, att vi ska jobba med hela kroppen här på salongen, och i dag är vi sex frisörer, två stylister, tre make up-artister och en fransstylist i salongen, berättar hon.

Och Sara kan se tillbaka på tio lärorika år.

– Det har varit en resa, både i min yrkesroll och för mig själv som person. Jag började här när jag var 21 och hade ingen som helst erfarenhet av att ha anställda och vara chef över någon. Så det har varit otroligt lärorikt. Men det har varit roliga år och jag kan mycket väl tänka mig tio år till här. Det vill säga, om vi inte måste skaffa en större lokal. Att flytta in i Nordeas gamla lokal, det vore en dröm, säger hon med ett leende.

Det var när Bergqvists gummiverkstad byggde nytt som Sara Sundqvist och Katarina Vidfeldt, massör, bestämde sig för att bygga om den gamla verkstaden till en salong.

– Redan efter två veckor insåg jag att jag behövde anställa ytterligare en frisör. Men det visade sig att jag inte fick anställa innan jag själv tagit gesällbrevet. Så under en månad förberedde jag mig och sedan tog jag det, berättar Sara.

Sedan dess har flera frisörer jobbat hos Sara och verksamheten har även breddats.

– Jag har alltid följt min röda tråd, att vi ska jobba med hela kroppen här på salongen, och i dag är vi sex frisörer, två stylister, tre make up-artister och en fransstylist i salongen, berättar hon.

Och Sara kan se tillbaka på tio lärorika år.

– Det har varit en resa, både i min yrkesroll och för mig själv som person. Jag började här när jag var 21 och hade ingen som helst erfarenhet av att ha anställda och vara chef över någon. Så det har varit otroligt lärorikt. Men det har varit roliga år och jag kan mycket väl tänka mig tio år till här. Det vill säga, om vi inte måste skaffa en större lokal. Att flytta in i Nordeas gamla lokal, det vore en dröm, säger hon med ett leende.