2017-09-04 15:40

2017-09-04 15:40

Linda har tagit över

SUNNE: Äger Fryksdalshälsan från första april i år

Den första april tog sjukgymnast Linda Bäckström över Fryksdalshälsan som hon nu slår ihop med sitt företag Hälsohuset.
– Det här innebär att jag jobbar i ett team igen, och det är både spännande och utmanande, berättar hon.

Linda Bäckström har arbetat som sjukgymnast, eller fysioterapeut som det kallas i dag, sedan 1992. För sju år sedan startade hon Hälsohuset i Fryksdalen och har sina lokaler vid Klubbelva. För ett par år sedan skrev hon avtal med landstinget om ett tilläggsuppdrag där hon jobbade i team mot vårdcentraler med patienter som haft långvarig smärta eller stressrelaterade problem.

– Året efter gjordes avtalet om, vilket innebar att jag inte längre skulle få jobba i ett team. Då valde jag att minska ner omfattningen av avtalet. Jag är ingen ensammänniska utan vill jobba i team där olika professioner ingår, berättar hon.

Förändringar på gång

Eftersom hon har en bakgrund med jobb inom företagshälsovård och samtidigt visste att Inger Arnfeldt Haglund och Yvonne Backman på Fryksdalshälsan ville sälja sitt företag, där de sedan många år bedriver privat företagshälsovård, tog Linda kontakt med dem. I våras var affären klar och Linda tog över första april i år.

– Båda företagen kommer att finnas kvar och Inger och Yvonne jobbar kvar ett tag till, fast som anställda. Men fortsättningsvis jobbar jag under företagsnamnet Fryksdalshälsan, berättar Linda som tänker jobba vidare efter Ingers och Yvonnes koncept.

– Samtidigt blir det en del förändringar. Tidigare har de främst arbetat individuellt i det förebyggande arbetet. Nu tänker jag utöka det med att bland annat även jobba i grupp med fokus på smärt- och stresshantering och med andra förebyggande insatser. Det kommer också att bli en del nya samarbetspartners samt fokus på organisationsutveckling, exempelvis föreläsningar om ledarskap och konflikthantering. Jag håller också på att anställa ytterligare en sjuksköterska, berättar Linda.

Kick off 15 september

Tills vidare behåller hon lokalerna i Villa Helios och Klubbelva.

– Men längre fram i tid siktar jag på att skaffa en lokal där all verksamhet ryms under ett tak, berättar hon.

I och med sammanslagning och namnbyte blir det öppet hus i mottagningen vid Klubbelva samt kick off i strandcaféets gamla lokaler i slutet av nästa vecka, som ett avstamp inför framtiden.

– Då blir det bland annat föreläsning av Ninni Länsberg som snart släpper boken ”Friskt jobbat - Om stress, livsbalans och hållbara arbetsplatser” samt nyheter från Fryksdalshälsan, berättar Linda Bäckström.

Linda Bäckström har arbetat som sjukgymnast, eller fysioterapeut som det kallas i dag, sedan 1992. För sju år sedan startade hon Hälsohuset i Fryksdalen och har sina lokaler vid Klubbelva. För ett par år sedan skrev hon avtal med landstinget om ett tilläggsuppdrag där hon jobbade i team mot vårdcentraler med patienter som haft långvarig smärta eller stressrelaterade problem.

– Året efter gjordes avtalet om, vilket innebar att jag inte längre skulle få jobba i ett team. Då valde jag att minska ner omfattningen av avtalet. Jag är ingen ensammänniska utan vill jobba i team där olika professioner ingår, berättar hon.

Förändringar på gång

Eftersom hon har en bakgrund med jobb inom företagshälsovård och samtidigt visste att Inger Arnfeldt Haglund och Yvonne Backman på Fryksdalshälsan ville sälja sitt företag, där de sedan många år bedriver privat företagshälsovård, tog Linda kontakt med dem. I våras var affären klar och Linda tog över första april i år.

– Båda företagen kommer att finnas kvar och Inger och Yvonne jobbar kvar ett tag till, fast som anställda. Men fortsättningsvis jobbar jag under företagsnamnet Fryksdalshälsan, berättar Linda som tänker jobba vidare efter Ingers och Yvonnes koncept.

– Samtidigt blir det en del förändringar. Tidigare har de främst arbetat individuellt i det förebyggande arbetet. Nu tänker jag utöka det med att bland annat även jobba i grupp med fokus på smärt- och stresshantering och med andra förebyggande insatser. Det kommer också att bli en del nya samarbetspartners samt fokus på organisationsutveckling, exempelvis föreläsningar om ledarskap och konflikthantering. Jag håller också på att anställa ytterligare en sjuksköterska, berättar Linda.

Kick off 15 september

Tills vidare behåller hon lokalerna i Villa Helios och Klubbelva.

– Men längre fram i tid siktar jag på att skaffa en lokal där all verksamhet ryms under ett tak, berättar hon.

I och med sammanslagning och namnbyte blir det öppet hus i mottagningen vid Klubbelva samt kick off i strandcaféets gamla lokaler i slutet av nästa vecka, som ett avstamp inför framtiden.

– Då blir det bland annat föreläsning av Ninni Länsberg som snart släpper boken ”Friskt jobbat - Om stress, livsbalans och hållbara arbetsplatser” samt nyheter från Fryksdalshälsan, berättar Linda Bäckström.