Flera fordon inblandade i krock på E45

SUNNE

Flera fordon var på söndagseftermiddagen inblandade i en trafikolycka på E45 strax norr om Bjälverud.
– Det var en bil med husvagn som behövde stanna och sen blev det någon form av kökrock därefter, säger Stefan Olsson hos räddningstjänsten i Sunne.

Larmet kom 13.43 och räddningstjänsten var kort därefter på plats. Olyckan inträffade några hundra meter söder om den norra infarten till Bjälverud.

– Det var lite rörigt en stund, med tanke på alla fordon och mycket trafik, säger Stefan Olsson.

Olyckan skedde när en bil med husvagn, som färdades norrut, var tvungen att stanna till för att kontrollera något.

Då ska det ha bildats kö och i samband med detta kördes en bil på bakifrån. Den ska då ha knuffats ut på körbanan i motsatt riktning och blivit påkörd.

– Men allt gick bra. Det kunde ha gått riktigt illa, säger Stefan Olsson.

Två av de inblandade fordonen fick bärgas från platsen. Men inga personer skadades fysiskt och ingen behövde föras till sjukhus. Polisen har pratat med alla inblandade för att får klarhet i vad som skett. Ingen av de inblandade är misstänkta för något brott i samband med olyckan.

När räddningstjänsten nåddes av larmet fick de information om att en buss var inblandad. Bussen visade sig vara en tävlingsbuss för motorsport och det befann sig bra tre personer i den. Bussen körde in i ett stillastående husvagnsekipage som i sin tur åkte in i ett annat ekipage.

Totalt ska fyra bilar med husvagnar varit inblandade i krocken.

Det blev trångt på olycksplatsen med alla inblandade fordon och räddningsfordonen på plats. Det var under en tid helt stopp i trafiken.

– Men det har gått att ta sig förbi via Bjälverud, säger Tomas Edliden, vid räddningstjänsten i Sunne.

 

 

 

 

2017-07-16 13:58

2017-07-16 21:37