2017-07-03 14:01

2017-07-03 14:01

Hanna och Erik vann gatloppet

INGE BRÅTEN MEMORIAL: Svettigt för såväl publik som åkare

Vilken fullträff! Den hade vi inte velat vara utan. Det var det många som konstaterade i högsommarvärmen när Inge Bråten Memorial avgjordes i lördags.

Gott om publik, även Sven-Göran ”Svennis” Eriksson var på plats, och idel storstjärnor på startlinjen, alla trivdes i det härliga vädret.

– Det känns jäkligt bra. Fantastiskt! utbrast Kjell-Åke Hagström.

– Det är tack vare de fyra tjejerna på äldreomsorgen som det här har blivit av, påminde Kent Andersson, ordförande i Sunne SLF.

– Uppställningen visar att det här är något som Sunne vill ha. Det går att fortsätta om man bara vill, konstaterade speakern Kjell-Erik Kristiansen, innan han drog i gång showen på sitt underhållande och suveräna sätt.

Teodor Peterson hade vunnit två gånger tidigare och många var nog beredda att sätta en slant på honom.

I finalen radade fyra norrmän och två svenskar upp sig och efter startrakan hade Teodor Petersson tagit täten. Men före utförskörningen på Bryggargatan var det dubbelt norskt i täten, med Timo André Bakken allra främst.

Men när den jagande gruppen svängde upp på Mejerigatan/målrakan var Erik Silfver först och de fåtal meter han hade tillskansat sig, krigade han för ända över mållinjen. Förhandsfavoriten Teodor Petersson blev tvåa och Timo André Bakken trea.

I damfinalen återfanns fjolårssegraren Hanna Falk men också Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Anna Haag, och frågan var vem som skulle ta hem det.

Stina Nilsson var snabbast i starten, följd av Ida Ingmarsdotter, Hanna Falk, Anna Haag och Maria Nordström. Och väl inne på målrakan var ordningen Hanna Falk, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter och det blev också den slutgiltiga.

Gott om publik, även Sven-Göran ”Svennis” Eriksson var på plats, och idel storstjärnor på startlinjen, alla trivdes i det härliga vädret.

– Det känns jäkligt bra. Fantastiskt! utbrast Kjell-Åke Hagström.

– Det är tack vare de fyra tjejerna på äldreomsorgen som det här har blivit av, påminde Kent Andersson, ordförande i Sunne SLF.

– Uppställningen visar att det här är något som Sunne vill ha. Det går att fortsätta om man bara vill, konstaterade speakern Kjell-Erik Kristiansen, innan han drog i gång showen på sitt underhållande och suveräna sätt.

Teodor Peterson hade vunnit två gånger tidigare och många var nog beredda att sätta en slant på honom.

I finalen radade fyra norrmän och två svenskar upp sig och efter startrakan hade Teodor Petersson tagit täten. Men före utförskörningen på Bryggargatan var det dubbelt norskt i täten, med Timo André Bakken allra främst.

Men när den jagande gruppen svängde upp på Mejerigatan/målrakan var Erik Silfver först och de fåtal meter han hade tillskansat sig, krigade han för ända över mållinjen. Förhandsfavoriten Teodor Petersson blev tvåa och Timo André Bakken trea.

I damfinalen återfanns fjolårssegraren Hanna Falk men också Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Anna Haag, och frågan var vem som skulle ta hem det.

Stina Nilsson var snabbast i starten, följd av Ida Ingmarsdotter, Hanna Falk, Anna Haag och Maria Nordström. Och väl inne på målrakan var ordningen Hanna Falk, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter och det blev också den slutgiltiga.