2017-05-31 14:51

2017-05-31 15:01

Rullskidloppet blir av

SUNNE: 350 000 kronor insamlade på en dryg vecka

Räddningsaktionen lyckades. Inge Bråten Memorial i Sunne blir av.
– Helt otroligt! Vi vill verkligen tacka alla som har ställt upp och sponsrat, säger Margaretha Reinholdsson och Inger Moberg i aktionsgruppen.

Det var bara en dryg vecka sedan som Inger Moberg, Margaretha Reinholdsson, Monica Myrén och Ulrica Eriksson satt på sitt jobb inom den kommunala äldreomsorgen och fick idén att försöka rädda evenemanget. Nu är 350 000 av de nödvändiga 400 000 kronorna insamlade och beskedet är glasklart:

– Nu kör vi.

Rullskidloppet Inge Bråten Memorial körs lördagen den 1 juli, med svenska och norska elitåkare på plats, och av bara farten har en massa nya idéer kring arrangemanget börjat ta form.

– Vi tittar bland annat på om man kan göra någonting riktigt bra och attraktivt under kvällen efter loppet, säger Marielle Magnusson, företagscoach på Sunne kommuns näringslivsenhet.

”Jättepositivt”

Tidigare i år presenterades ett förslag till finansiering av årets rullskidlopp. Budgetförslaget innehöll ett bidrag från Sunne kommun samt att man skulle stå för en förlustgaranti tillsammans med Sunne SLF. Sunnes kommunchef Berit Westergren var den som fick gå ut med det nedslående beskedet att kommunen bedömde att den finansiella risken var alltför stor. I dag är hon desto gladare.

– Det här är jättepositivt. Nu blir det precis den kombination av ideella och kommunala insatser som behövs för att arrangören ska kunna satsa. Jag har haft kontakt hela tiden med aktionsgruppen och är jätteimponerad av deras arbete, säger hon.

Initiativet att försöka rädda kvar rullskidloppet har verkligen fått stora delar av Sunne på fötter.

– Jättemånga har engagerat sig och både små och större bidrag har strömmat in. Vi är så otroligt tacksamma, säger det stora och glada gänget bakom den imponerande räddningsaktionen.

Det var bara en dryg vecka sedan som Inger Moberg, Margaretha Reinholdsson, Monica Myrén och Ulrica Eriksson satt på sitt jobb inom den kommunala äldreomsorgen och fick idén att försöka rädda evenemanget. Nu är 350 000 av de nödvändiga 400 000 kronorna insamlade och beskedet är glasklart:

– Nu kör vi.

Rullskidloppet Inge Bråten Memorial körs lördagen den 1 juli, med svenska och norska elitåkare på plats, och av bara farten har en massa nya idéer kring arrangemanget börjat ta form.

– Vi tittar bland annat på om man kan göra någonting riktigt bra och attraktivt under kvällen efter loppet, säger Marielle Magnusson, företagscoach på Sunne kommuns näringslivsenhet.

”Jättepositivt”

Tidigare i år presenterades ett förslag till finansiering av årets rullskidlopp. Budgetförslaget innehöll ett bidrag från Sunne kommun samt att man skulle stå för en förlustgaranti tillsammans med Sunne SLF. Sunnes kommunchef Berit Westergren var den som fick gå ut med det nedslående beskedet att kommunen bedömde att den finansiella risken var alltför stor. I dag är hon desto gladare.

– Det här är jättepositivt. Nu blir det precis den kombination av ideella och kommunala insatser som behövs för att arrangören ska kunna satsa. Jag har haft kontakt hela tiden med aktionsgruppen och är jätteimponerad av deras arbete, säger hon.

Initiativet att försöka rädda kvar rullskidloppet har verkligen fått stora delar av Sunne på fötter.

– Jättemånga har engagerat sig och både små och större bidrag har strömmat in. Vi är så otroligt tacksamma, säger det stora och glada gänget bakom den imponerande räddningsaktionen.