2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

"Jag är väldigt nöjd med mottagandet hittills"

SUNNE: Hampus Hedströms tv-serie Entreprenörerna spelades in i Rottneros och Sunne

Tidigare i år spelade, under visst hemlighetsmakeri, Youtubeprofilen Hampus Hedström in en tv-serie i Sunne. Nu har den skruvade Entreprenörerna börjat sändas på gratistjänsten Viafree och upphovsmannen är nöjd.
– Magkänslan är bra. Det kan mycket väl bli en fortsättning, avslöjar han.

Tv-serien handlar om tre och en halv outbildade killar utan kompetens eller jobb som bestämmer sig för att bli entreprenörer. I brist på pengar tvingas de att flytta till den ödelagda orten Munksala. Deras enda mål är snabba pengar, men de tvingas ta till en del tveksamma tillvägagångssätt. Premiär var det förra torsdagen och andra avsnittet lades ut i går, torsdag.

Till att börja med kanske det är på sin plats att förklara ”tre och en halv outbildade killar”.

– Ja, en av dem dör i första avsnittet. Men han hänger med ändå, liksom. Det är därför, förklarar Hampus.

80 procent av tv-serien är inspelad i Rottneros, resten i övriga Sunne. I rasande fart.

– Vi spelade in alla fem avsnitten på sju dagar. Det är väl kanske inte optimalt, men det var väldigt kul. Alla inblandade brann verkligen för det, vilket innebar mycket jobb och flexibla arbetstider. Jag sov ungefär en–två timmar per natt, berättar Hampus som regisserade och har skrivit manuset tillsammans med Mario Lorimo.

Youtubeprofilen från Sunne är nöjd.

– Vi har fått mycket bra respons från folk i blandade åldrar. Så det känns väldigt bra i magen nu. Det verkar som att både skämten och den tekniska kvaliteten är tillräckligt bra. Sjukt nog, skrattar Hampus.

Men alla avsnitten är ännu inte klara att visas. Det står klart när vi ringer Hampus.

– Jag står vid en alpbäck i Österrike just nu. Jag måste ner i dalen och klippa klart fjärde avsnittet.

Hedström flyger och far. Hållplatserna för den här intervjun har varit Rottneros, Nederländerna, Aruba och österrikiska Alperna. Och vart karriären än tar Hampus lär det bli fler tv-serier.

– Jag har fått mersmak och vill gå vidare. Till exempel är Entreprenörerna 2 ingen omöjlighet, säger han.

Tv-serien handlar om tre och en halv outbildade killar utan kompetens eller jobb som bestämmer sig för att bli entreprenörer. I brist på pengar tvingas de att flytta till den ödelagda orten Munksala. Deras enda mål är snabba pengar, men de tvingas ta till en del tveksamma tillvägagångssätt. Premiär var det förra torsdagen och andra avsnittet lades ut i går, torsdag.

Till att börja med kanske det är på sin plats att förklara ”tre och en halv outbildade killar”.

– Ja, en av dem dör i första avsnittet. Men han hänger med ändå, liksom. Det är därför, förklarar Hampus.

80 procent av tv-serien är inspelad i Rottneros, resten i övriga Sunne. I rasande fart.

– Vi spelade in alla fem avsnitten på sju dagar. Det är väl kanske inte optimalt, men det var väldigt kul. Alla inblandade brann verkligen för det, vilket innebar mycket jobb och flexibla arbetstider. Jag sov ungefär en–två timmar per natt, berättar Hampus som regisserade och har skrivit manuset tillsammans med Mario Lorimo.

Youtubeprofilen från Sunne är nöjd.

– Vi har fått mycket bra respons från folk i blandade åldrar. Så det känns väldigt bra i magen nu. Det verkar som att både skämten och den tekniska kvaliteten är tillräckligt bra. Sjukt nog, skrattar Hampus.

Men alla avsnitten är ännu inte klara att visas. Det står klart när vi ringer Hampus.

– Jag står vid en alpbäck i Österrike just nu. Jag måste ner i dalen och klippa klart fjärde avsnittet.

Hedström flyger och far. Hållplatserna för den här intervjun har varit Rottneros, Nederländerna, Aruba och österrikiska Alperna. Och vart karriären än tar Hampus lär det bli fler tv-serier.

– Jag har fått mersmak och vill gå vidare. Till exempel är Entreprenörerna 2 ingen omöjlighet, säger han.