2017-05-11 18:33

2017-05-11 18:54

Brandutredningen läggs ned

SUNNE: Gick inte att bevisa att den misstänkte hade något med branden att göra

Utredningen kring branden i Ramelska huset i Sunne har lagts ner. Det sade åklagaren Stefan Wessberg till P4 Värmland under torsdagseftermiddagen.

Det var 18 oktober i fjol som Ramelska huset i centrala Sunne eldhärjades och den anrika byggnaden fick omfattande skador. Branden bedömdes vara anlagd och en person var skäligen misstänkt. Utredningen har pågått ett drygt halvår och polisen har genomfört ett 60-tal förhör och flera tekniska undersökningar.

Men under torsdagen kom beskedet att brandutredningen läggs ned.

Enligt åklagare Stefan Wessberg gick det inte att bevisa den person som misstänkts hade något med branden att göra.

Det var 18 oktober i fjol som Ramelska huset i centrala Sunne eldhärjades och den anrika byggnaden fick omfattande skador. Branden bedömdes vara anlagd och en person var skäligen misstänkt. Utredningen har pågått ett drygt halvår och polisen har genomfört ett 60-tal förhör och flera tekniska undersökningar.

Men under torsdagen kom beskedet att brandutredningen läggs ned.

Enligt åklagare Stefan Wessberg gick det inte att bevisa den person som misstänkts hade något med branden att göra.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.