2017-05-03 16:23

2017-05-03 16:23

"En fröjd att se allt som händer här"

ROTTNEROS: Landshövding Kenneth Johansson på bruksbesök

Under onsdagen hade Rottneros bruk bjudit in landshövding Kenneth Johansson för att informera om verksamheten och visa runt på bruksområdet.
– Det är verkligen mycket på gång här nu. Det känns som att Rottneros är på rätt väg, sa en imponerad landshövding.

Efter en lunch serverad i företagets egna fibertråg höll Rottneros bruks vd Olle Dahlin i en presentation av läget. Mycket handlade om produkter och att bygga upp en marknad och man redogjorde också för den förändrings- och utvecklingsprocess företaget är mitt upp i just nu. Totalt handlar det om investeringar på cirka 400 miljoner kronor i vilket bland annat den nya biobränslepanna som byggs just nu ingår.

Och landshövdingen var nöjd med det han fick se och höra.

– Jag har fått en fantastisk introduktion och genomgång av företagets verksamhet och framtidsplaner. Bruket är en värdefull tillgång för bygden med sina 100 arbetstillfällen. Det är en ren fröjd för en landshövding att få komma hit och ta del av den här starka framtidstron.

Johansson ser Rottneros som en viktig länk i utvecklingen kring miljövänliga satsningar och förädlingen av skogsråvaror.

– Nu är Rottneros på rätt väg och vågar verkligen bygga för framtiden. Det är naturligtvis något som hela Värmland kommer att ha glädje av, sa Kenneth Johansson som gjort sig känd som en landshövding som inte sitter på kontoret i Karlstad alltför långa stunder.

– Jag tycker att det är oerhört viktigt att vara ute och föra en dialog med länets företag, stora som små. Till exempel har jag ju fått höra en hel del skarpa synpunkter här i dag om hur infrastruktur och kommunikationer fungerar och där måste ju betydligt mer kunna göras. Det finns för mycket som är eftersatt på den fronten.

Efter en lunch serverad i företagets egna fibertråg höll Rottneros bruks vd Olle Dahlin i en presentation av läget. Mycket handlade om produkter och att bygga upp en marknad och man redogjorde också för den förändrings- och utvecklingsprocess företaget är mitt upp i just nu. Totalt handlar det om investeringar på cirka 400 miljoner kronor i vilket bland annat den nya biobränslepanna som byggs just nu ingår.

Och landshövdingen var nöjd med det han fick se och höra.

– Jag har fått en fantastisk introduktion och genomgång av företagets verksamhet och framtidsplaner. Bruket är en värdefull tillgång för bygden med sina 100 arbetstillfällen. Det är en ren fröjd för en landshövding att få komma hit och ta del av den här starka framtidstron.

Johansson ser Rottneros som en viktig länk i utvecklingen kring miljövänliga satsningar och förädlingen av skogsråvaror.

– Nu är Rottneros på rätt väg och vågar verkligen bygga för framtiden. Det är naturligtvis något som hela Värmland kommer att ha glädje av, sa Kenneth Johansson som gjort sig känd som en landshövding som inte sitter på kontoret i Karlstad alltför långa stunder.

– Jag tycker att det är oerhört viktigt att vara ute och föra en dialog med länets företag, stora som små. Till exempel har jag ju fått höra en hel del skarpa synpunkter här i dag om hur infrastruktur och kommunikationer fungerar och där måste ju betydligt mer kunna göras. Det finns för mycket som är eftersatt på den fronten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.