2017-04-20 17:33

2017-04-20 17:33

Fotoklubben fyller Björken

FOTO: Tio lokala fotografer ställer ut tillsammans

I morgon lördag öppnar Sunne fotoklubb årets fotoutställning i Galleri Björken. Klubbens medlemmar har bland annat täckt väggarna med bilder de tagit under en fotoresa i Norge.

De senaste fyra åren har lokala fotografer samlats i Galleri Björken för att visa upp sina verk en gång per år. I årets utställning medverkar tio av de tjugotalet aktiva medlemmarna i fotoklubben med bilder.

– Det är en stor variation bland årets motiv, många bilder är tagna i bygden men vi har under det gångna året även gjort några resor ihop, berättar Lilian Johansson som är ledamot i föreningen.

Letade lunnefåglar

En av resorna gick till Ålesund i västra Norge, dit sju av klubbmedlemmarna reste till maj i fjol. Slutdestinationen var ön Runde, där finns ett berömt fågelberg med olika havslevande fåglar, som lockar naturfotografer från hela världen. Med på resan var Kjell Gustafsson och han var ute efter att få den exotiska lunnefågeln på bild.

– Lunnen har en så fantastiskt näbb med starka färger, en klar favorit att fånga genom kameran, säger han och tillägger att de tyvärr åkte för tidigt på säsongen och missade den stora fågelhäckningen som kulminerar runt midsommar.

Även om de missade den spektakulära åsynen med några veckor ångrar de inte resan.

– Vi fick med oss fantastiska naturupplevelser och minnen för livet, som förevigades genom våra kameror, konstaterar Kjell.

Förutom Ålesund har Håkan Börjesson i föreningen även besökt Röros marknad i Norge, något som förevigats med tre olika bilder i utställningen.

Vill ha fler och yngre

Lillian Johansson konstaterar i övrigt att föreningen är i gott skick men att de gärna skulle vilja ha fler medlemmar och särskilt i yngre åldrar. Åldersspannet är stort inom föreningen den yngsta är i 20-års åldern och de äldsta i 90-års åldern, de flesta är dock i pensionsåldern.

– Jag ser direkt vem som har tagit en bild, med andra ord skulle det inte vara fel med nya medlemmar, konstaterar Lilian skojfriskt.

Utställningen har öppet samma tider som biblioteket och bilderna sitter uppe till slutet av maj.

De senaste fyra åren har lokala fotografer samlats i Galleri Björken för att visa upp sina verk en gång per år. I årets utställning medverkar tio av de tjugotalet aktiva medlemmarna i fotoklubben med bilder.

– Det är en stor variation bland årets motiv, många bilder är tagna i bygden men vi har under det gångna året även gjort några resor ihop, berättar Lilian Johansson som är ledamot i föreningen.

Letade lunnefåglar

En av resorna gick till Ålesund i västra Norge, dit sju av klubbmedlemmarna reste till maj i fjol. Slutdestinationen var ön Runde, där finns ett berömt fågelberg med olika havslevande fåglar, som lockar naturfotografer från hela världen. Med på resan var Kjell Gustafsson och han var ute efter att få den exotiska lunnefågeln på bild.

– Lunnen har en så fantastiskt näbb med starka färger, en klar favorit att fånga genom kameran, säger han och tillägger att de tyvärr åkte för tidigt på säsongen och missade den stora fågelhäckningen som kulminerar runt midsommar.

Även om de missade den spektakulära åsynen med några veckor ångrar de inte resan.

– Vi fick med oss fantastiska naturupplevelser och minnen för livet, som förevigades genom våra kameror, konstaterar Kjell.

Förutom Ålesund har Håkan Börjesson i föreningen även besökt Röros marknad i Norge, något som förevigats med tre olika bilder i utställningen.

Vill ha fler och yngre

Lillian Johansson konstaterar i övrigt att föreningen är i gott skick men att de gärna skulle vilja ha fler medlemmar och särskilt i yngre åldrar. Åldersspannet är stort inom föreningen den yngsta är i 20-års åldern och de äldsta i 90-års åldern, de flesta är dock i pensionsåldern.

– Jag ser direkt vem som har tagit en bild, med andra ord skulle det inte vara fel med nya medlemmar, konstaterar Lilian skojfriskt.

Utställningen har öppet samma tider som biblioteket och bilderna sitter uppe till slutet av maj.

  • Christoffer Tuulik