2017-04-20 17:33

2017-04-20 17:33

Avci (L) besökte Sunne

POLITIK: Stockholmspolitiker till familjecentralen Pusslet, Mårbacka och Ideum

Liberala kvinnors ordförande Gulan Avci besökte Sunne under torsdagseftermiddagen och besökte familjecentralen Pusslet och Mårbacka.

Första stoppet i Sunne för Stockholmspolitikern Gulan Avci (L) blev familjecentralen Pusslet på Zandergatan. Där verksamheten lovordats för sitt arbete för att integrera nyanlända genom att exempelvis erbjuda tolk vid besök.

– Det är intressant att få se och höra hur de arbetar, det finns nog många övriga centraler i landet som kan ha nytta av deras sätt att arbeta, menade Gulan.

Möte på Ideum

Besöket vid familjecentralen utgjordes av samtal med partikamrater och en frågestund med en föräldragrupp för att därefter fortsätta till Mårbacka minnesgård. Sent i går kväll avrundades Sunnevisiten med ett offentligt möte på Ideum vid Broby grafiska.

Där stod det mångkulturella Sverige i fokus och det diskuterades kring hur friheten för alla människor försvaras i ett mångkulturellt samhälle.

Gulan menar att religionsfrihet ska respekteras men att det måste dras tydligare gränser.

– Vi kan inte hymla om att vi har problem med integrationen, det har alla svenska regeringar oavsett partifärg haft. Vågar vi inte prata om hederskulturen eller religiös extremism är vi ute på farligt vatten, menade Gulan som tror lösningen är att sätta tydliga och konkreta gränser. Det är dags att sätta värderingsfrågorna och jämställdhet i fokus när vi formar ny integrationspolitik, säger hon.

Gulan menade att vi är illa ute om vi tummar på de svenska lagarna.

– Samarbetet mellan de centrala myndigheterna som polis, socialtjänst och Migrationsverket behöver bli bättre. Vi behöver också förebygga att inte olika grupper ställs mot varandra och det gör vi genom att arbeta med jämställdhet och jämlikhet.

Första stoppet i Sunne för Stockholmspolitikern Gulan Avci (L) blev familjecentralen Pusslet på Zandergatan. Där verksamheten lovordats för sitt arbete för att integrera nyanlända genom att exempelvis erbjuda tolk vid besök.

– Det är intressant att få se och höra hur de arbetar, det finns nog många övriga centraler i landet som kan ha nytta av deras sätt att arbeta, menade Gulan.

Möte på Ideum

Besöket vid familjecentralen utgjordes av samtal med partikamrater och en frågestund med en föräldragrupp för att därefter fortsätta till Mårbacka minnesgård. Sent i går kväll avrundades Sunnevisiten med ett offentligt möte på Ideum vid Broby grafiska.

Där stod det mångkulturella Sverige i fokus och det diskuterades kring hur friheten för alla människor försvaras i ett mångkulturellt samhälle.

Gulan menar att religionsfrihet ska respekteras men att det måste dras tydligare gränser.

– Vi kan inte hymla om att vi har problem med integrationen, det har alla svenska regeringar oavsett partifärg haft. Vågar vi inte prata om hederskulturen eller religiös extremism är vi ute på farligt vatten, menade Gulan som tror lösningen är att sätta tydliga och konkreta gränser. Det är dags att sätta värderingsfrågorna och jämställdhet i fokus när vi formar ny integrationspolitik, säger hon.

Gulan menade att vi är illa ute om vi tummar på de svenska lagarna.

– Samarbetet mellan de centrala myndigheterna som polis, socialtjänst och Migrationsverket behöver bli bättre. Vi behöver också förebygga att inte olika grupper ställs mot varandra och det gör vi genom att arbeta med jämställdhet och jämlikhet.

  • Christoffer Tuulik