Blir prototyp för Lilla Coop

LYSVIK: "Det har varit ett rekordår på alla vis"

När Konsum Värmland fortsätter visa röda siffror och butiker läggs ner, går Coop Nära i Lysvik mot strömmen. 2016 är sjunde året på rad som butiken går med vinst, och de utses nu till prototyp för Konsum Värmlands nya koncept Lilla Coop.
– Det känns jätteroligt, och visst är vi stolta, konstaterar Håkan Eriksson.

Konsum Värmland har beslutat sig för att fokusera på föreningens dagligvarubutiker och avvecklar därmed flera butiker med annan inriktning. I samband med detta renodlar man butiksprofilen till Coop, Stora Coop och till Lilla Coop.

Coop Nära i Lysvik är alltså först ut i Värmland, och en av de allra första i Sverige, med att bli Lilla Coop efter att i sju år på rad ha ett positivt resultat. Omsättningen landade på 14 miljoner vilket är en ökning med 400 000 kronor jämfört med året innan.

– Så hög omsättning och stor ökning har vi aldrig haft förut så det är jätteroligt. Så har vi också haft ett bra år på flera vis. Tack vare filmerna vi gjort och lagt ut på nätet har vi synts mycket i media och på Facebook. Det gör att även folk från andra orter har fått upp ögonen för oss. Och sist men inte minst, så utsåg ju Fryksdalsbygden en av mina anställda, Jenny Carlsson, till årets Sunnebo. Det är många saker som gått i lås och det gör att Konsum Värmland törs satsa på oss, konstaterar Håkan Eriksson.

Men grunden är naturligtvis att de har många köptrogna kunder.

– Allt fler väljer att handla hos oss. Mallbackens IF till exempel, har valt oss som leverantör, liksom Sunne kommun då vi levererar varor till både ålderdomshemmet och skolan. Detta har bidragit till omsättningsökningen.

Blir fler filmer

Men vad innebär det då att bli Lilla Coop?

– Det handlar inte så mycket om sortimentet, utan mer om upplevelsen, miljön och färgsättningen i butiken, berättar Håkan Eriksson.

Så vad kan vi vänta oss av Lilla Coop i Lysvik under 2017?

– Tja, fler filmer blir det framöver. Det kan jag lova!

2017-03-20 10:19

2017-03-20 11:06