2017-02-17 10:57

2017-02-17 10:57

"Jag gläds åt 17,5 kilo"

SUNNE: Har tagit en paus från Viktväktarna

För ett år sedan gick Heléne Hellman med i Viktväktarna och då satte hon som mål att gå ner trettio kilo på ett år.
Än är hon inte i mål, men hon gläds åt de 17,5 kilo hon tappat.
– Jag har satt nytt mål, att jag ska klara det under 2017, berättar hon.

Heléne Hellman gick stadigt ner i vikt under våren och fram till sommaren. Hon var motiverad och kämpade på, men så kom livet emellan med stress på jobbet och en del annat som tog på krafterna. Att då ha extra fokus på mat och motion blev lite för mycket och hon började pendla i vikt under hösten.

– Vid jul bestämde jag mig för att ta paus. Det blev lite för mycket för mig, berättar hon.

Men hon är oerhört stolt och glad över de 17,5 kilon som hon faktiskt har blivit av med. Och att hon dessutom lyckas hålla vikten och inte går upp igen.

Längtar tillbaka

– I mitten av mars planerar jag att skriva in mig hos Viktväktarna igen. Då har jag stressat ner och vilat lite till. Jag vill bli av med totalt trettio kilo, så mitt nya mål är att jag ska nå dit innan 2017 års slut. Hellre gå ner långsamt, än tappa fort i vikt och sedan gå upp igen, konstaterar hon.

Hon berättar också att hon redan saknar Viktväktarnas möten.

– Ulrika Sundqvist är en fantastisk coach som peppar och motiverar. Hon gör lektionerna roliga, så jag längtar tillbaka, berättar hon.

Fler promenader

Under tiden fortsätter hon motionera och tänka på vad hon äter. Även om hon inte motionerar lika mycket som hon gjorde i somras, då hon skaffat stegräknare och gick 10 000 steg per dag, så rör hon på sig mer än vad hon gjorde innan hon började med Viktväktarna.

– Då gick jag i stort sett bara fram och tillbaka till bilen. Nu blir det ett par promenader per vecka, berättar hon.

Heléne Hellman gick stadigt ner i vikt under våren och fram till sommaren. Hon var motiverad och kämpade på, men så kom livet emellan med stress på jobbet och en del annat som tog på krafterna. Att då ha extra fokus på mat och motion blev lite för mycket och hon började pendla i vikt under hösten.

– Vid jul bestämde jag mig för att ta paus. Det blev lite för mycket för mig, berättar hon.

Men hon är oerhört stolt och glad över de 17,5 kilon som hon faktiskt har blivit av med. Och att hon dessutom lyckas hålla vikten och inte går upp igen.

Längtar tillbaka

– I mitten av mars planerar jag att skriva in mig hos Viktväktarna igen. Då har jag stressat ner och vilat lite till. Jag vill bli av med totalt trettio kilo, så mitt nya mål är att jag ska nå dit innan 2017 års slut. Hellre gå ner långsamt, än tappa fort i vikt och sedan gå upp igen, konstaterar hon.

Hon berättar också att hon redan saknar Viktväktarnas möten.

– Ulrika Sundqvist är en fantastisk coach som peppar och motiverar. Hon gör lektionerna roliga, så jag längtar tillbaka, berättar hon.

Fler promenader

Under tiden fortsätter hon motionera och tänka på vad hon äter. Även om hon inte motionerar lika mycket som hon gjorde i somras, då hon skaffat stegräknare och gick 10 000 steg per dag, så rör hon på sig mer än vad hon gjorde innan hon började med Viktväktarna.

– Då gick jag i stort sett bara fram och tillbaka till bilen. Nu blir det ett par promenader per vecka, berättar hon.