2016-11-24 12:15

2016-11-24 12:15

Nu kan advent börja

SUNNE: Granen står så grön och grann på torget

Ingen advent, lucia eller jul utan en präktig gran i centrum. På onsdagen sattes årets gran upp på Teatertorget, lagom till första advent och skyltsöndagen.

Granen, som skänkts av en privatperson, hämtades på onsdagsmorgonen på Bondevägen i Sunne.

– Den är lite mindre i år än vad ded brukar vara, men jag tror att det kommer att bli riktigt fint ändå. Den är både tät och yvig, säger Peter Broström, som jobbar på avdelningen för gator och vägar i kommunen.

Står stadigt

Granen hämtades med grävmaskin, och sedan lades bjässen till träd över på en lastbil som fraktade den till torget. Där har granen ställts i ett brunnshål, och genom att slå ner kilar och klippa till de nedersta grenarna stabiliseras den så att den står rakt och stadigt oavsett väder och vind.

– Vi ska även hämta en som ska stå vid kommunhuset. På fredagsmorgonen kommer de att stå färdiga och dekorerade. Det gör mycket för julstämningen att ha dem, speciellt när det inte finns någon snö som lyser upp, säger Peter Broström.

Granen, som skänkts av en privatperson, hämtades på onsdagsmorgonen på Bondevägen i Sunne.

– Den är lite mindre i år än vad ded brukar vara, men jag tror att det kommer att bli riktigt fint ändå. Den är både tät och yvig, säger Peter Broström, som jobbar på avdelningen för gator och vägar i kommunen.

Står stadigt

Granen hämtades med grävmaskin, och sedan lades bjässen till träd över på en lastbil som fraktade den till torget. Där har granen ställts i ett brunnshål, och genom att slå ner kilar och klippa till de nedersta grenarna stabiliseras den så att den står rakt och stadigt oavsett väder och vind.

– Vi ska även hämta en som ska stå vid kommunhuset. På fredagsmorgonen kommer de att stå färdiga och dekorerade. Det gör mycket för julstämningen att ha dem, speciellt när det inte finns någon snö som lyser upp, säger Peter Broström.