2016-10-10 15:59

2016-10-10 15:59

Öppet hus på Ekebyvägen

SUNNE: Ville visa upp sin verksamhet

I torsdags var det öppet hus hos Arbetsmarknadsenheten Ekebyvägen.
– Vi har fått uppfattningen att många inte vet vad vi gör här, så syftet var att visa upp den verksamhet vi bedriver, berättar Susanne Ranström, enhetschef inom sysselsättning LSS/socialpsykiatri.

I februari flyttade Arbetsmarknadsenheten och LSS in i före detta Uvefalks på Ekebyvägen. Här finns i dag flera verksamheter samlade under ett tak; arbetscentralen, Aktivitetshuset, administrationen för både LSS och Arbetsmarknadsenheten samt second hand-butiken som i samband med flytten bytte namn från Hamsterboa till Ekebyvägens butik.

– Vi gjorde det för att markera att detta är en nystart för oss. Flytten har inneburit att vi inte längre har så fasta gränser mellan arbetsmarknadsenheten och LSS, och det har lett till ett utökat samarbete, berättar Susanne.

I dag arbetar ett sextiotal personer på Ekebyvägen. En del av dem arbetstränar inne i själva butiken, men bakom kulisserna pågår minst lika mycket verksamhet.

– En del av syftet med öppet hus var att visa hur vi jobbar med återvinningen av det som vi får in och hur det i sin tur skapar arbete och en hållbar miljö, berättar Susanne Ranström.

Arbetsuppgifterna på Ekebyvägen varierar. Bland annat jobbar man med återbruk av möbler och ting i second hand-butiken och i verkstaden. Man tillhandahåller service med hämtning och utkörning av möbler och ting, kör bort och sorterar skräp från återbruket, tar på sig uppdrag som bostadsanpassningar, byggnation och renovering av kommunala anläggningar och annat material inom kommunen. Man utför även flyttransporter, diverse utearbete och sköter kommunens snöröjning för pensionärer.

– Genom att utföra de här arbetsuppgifterna förbereds deltagarna inför att komma ut på den öppna arbetsmarknaden, berättar Susanne Ranström.

I februari flyttade Arbetsmarknadsenheten och LSS in i före detta Uvefalks på Ekebyvägen. Här finns i dag flera verksamheter samlade under ett tak; arbetscentralen, Aktivitetshuset, administrationen för både LSS och Arbetsmarknadsenheten samt second hand-butiken som i samband med flytten bytte namn från Hamsterboa till Ekebyvägens butik.

– Vi gjorde det för att markera att detta är en nystart för oss. Flytten har inneburit att vi inte längre har så fasta gränser mellan arbetsmarknadsenheten och LSS, och det har lett till ett utökat samarbete, berättar Susanne.

I dag arbetar ett sextiotal personer på Ekebyvägen. En del av dem arbetstränar inne i själva butiken, men bakom kulisserna pågår minst lika mycket verksamhet.

– En del av syftet med öppet hus var att visa hur vi jobbar med återvinningen av det som vi får in och hur det i sin tur skapar arbete och en hållbar miljö, berättar Susanne Ranström.

Arbetsuppgifterna på Ekebyvägen varierar. Bland annat jobbar man med återbruk av möbler och ting i second hand-butiken och i verkstaden. Man tillhandahåller service med hämtning och utkörning av möbler och ting, kör bort och sorterar skräp från återbruket, tar på sig uppdrag som bostadsanpassningar, byggnation och renovering av kommunala anläggningar och annat material inom kommunen. Man utför även flyttransporter, diverse utearbete och sköter kommunens snöröjning för pensionärer.

– Genom att utföra de här arbetsuppgifterna förbereds deltagarna inför att komma ut på den öppna arbetsmarknaden, berättar Susanne Ranström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.