2016-10-10 16:54

2016-10-10 16:54

Konsert för Världens barn

VÄSTRA ÄMTERVIK: Sång och musik i Västra Ämterviks kyrka

Nu på lördag är det konsert i Västra Ämtervik, till förmån för insamlingen till Världens barn.

Barnkörer från Sunne pastorat och Sunne kulturskola sjunger, liksom Emelie Berg, fotbollstjej från Västra Ämtervik. David Nilsson, Västra Ämtervik, som till vardags jobbar som musiklärare, är en multimusiker som precis släppt sin första skiva och som spelar både gitarr, piano, bas och trummor. Han har själv skrivit alla sina sånger.

Sockenplock från östra sidan av Fryken sjunger finstämt A capella, visor och folksånger medan Susan och Bill Moell från Gräsmark spelar franskt, jazz, visa och musikal.

I pausen blir det försäljning av Fair Trade-varor. Konserten arrangeras av Alfa Omega - hela livets byrå och Sunne pastorat och är en del av insamlingen till Världens barn som i Sunne började med loppisfest i Sunne församlingshem. Under de här två veckorna har det varit en rad aktiviteter. Bland annat bidrar Lions med en gåva. Elever från Skäggebergsskolan har gått runt med insamlingsbössor och kommande helg arrangerar Bygdeutveckling i Emtervik frågesport i Sjösala och de skänker bidrag från kvällen. Den 18–19 oktober anordnar kulturskolans elever konsert.

Förra året samlade Sunne in 70 000 kronor.

– I år hoppas vi på att samla in ännu mer. Vi siktar mot 100 000 kronor, berättar Zara Karvala.

Barnkörer från Sunne pastorat och Sunne kulturskola sjunger, liksom Emelie Berg, fotbollstjej från Västra Ämtervik. David Nilsson, Västra Ämtervik, som till vardags jobbar som musiklärare, är en multimusiker som precis släppt sin första skiva och som spelar både gitarr, piano, bas och trummor. Han har själv skrivit alla sina sånger.

Sockenplock från östra sidan av Fryken sjunger finstämt A capella, visor och folksånger medan Susan och Bill Moell från Gräsmark spelar franskt, jazz, visa och musikal.

I pausen blir det försäljning av Fair Trade-varor. Konserten arrangeras av Alfa Omega - hela livets byrå och Sunne pastorat och är en del av insamlingen till Världens barn som i Sunne började med loppisfest i Sunne församlingshem. Under de här två veckorna har det varit en rad aktiviteter. Bland annat bidrar Lions med en gåva. Elever från Skäggebergsskolan har gått runt med insamlingsbössor och kommande helg arrangerar Bygdeutveckling i Emtervik frågesport i Sjösala och de skänker bidrag från kvällen. Den 18–19 oktober anordnar kulturskolans elever konsert.

Förra året samlade Sunne in 70 000 kronor.

– I år hoppas vi på att samla in ännu mer. Vi siktar mot 100 000 kronor, berättar Zara Karvala.