2016-10-04 08:42

2016-10-04 08:42

Positiv utveckling för Hantverksrundan

SUNNE MED OMNEJD: Femårsjubileum med kalasväder och mycket folk från när och fjärran

När den femte Hantverksrundan i Sunne kommun anordnades i helgen fortsatte trenden från de senaste åren. Ett stort antal besökare, varav allt fler ”utifrån”, botaniserade bland utbudet hos 35 utställare på 19 platser.

I Strandviks skola, söder om Lysvik, huserade fyra av utställarna. Gunilla Frykestig och BrittInger Eklund visade bland annat silversmycken och lavendelprodukter respektive akvareller och sockor. Ulrika Lundgren visade kläder och inredningsprodukter.

– Det har varit en stor och jämn ström av besökare här trots att vi alla fyra är förstagångsutställare på rundan. Jag tror det ligger i tiden med hantverk, helt enkelt. Det är ett fantastiskt tillfälle att visa upp sig, säger Ulrika som, trots att hon jobbar mycket med kläder, är lite extra förtjust i sina kuddar.

– Det är så roligt att frossa i färger och mönster. Man kan verkligen gå loss.

Håkan Börjesson, för Sunneborna mest känd som Icahandlare, började fotografera redan i småskolan. Och på den vägen är det.

– Det är ett stort intresse. Bilderna hjälper mig att minnas och jag har alltid gillat det gamla mellanbildsformatet. Det gör att även de bilder jag gör i dag, med digital teknik, drar år det kvadratiska hållet, säger Håkan och nickar mot sina alster.

– Många av bilderna är från mina resor, till exempel till Seychellerna. Men en del är från hemmaplan. Det finns sköna motiv överallt, konstaterar han.

Inne i centrala Sunne fanns som vanligt Mary ”Collana” Helmersson som var med och drog i gång rundan för fem år sedan. Hon jobbar med det mesta. Mode, accessoarer, konst, presenter och glas med mera. Uttrycksformerna är bland annat måleri i olja, akryl, akvarell eller sidenakvarell. Hon arbetar sedan lång tid tillbaka med glas i olika smälttekniker och föredrar att arbeta med återvinning i kombination med måleri.

– Någon räknade fram att jag jobbar med 40 olika tekniker. Men jag älskar att uttrycka mig på olika sätt. Det är givande. Precis som Hantverksrundan. Den ger en härlig kontakt med alla intresserade, säger Mary.

I Strandviks skola, söder om Lysvik, huserade fyra av utställarna. Gunilla Frykestig och BrittInger Eklund visade bland annat silversmycken och lavendelprodukter respektive akvareller och sockor. Ulrika Lundgren visade kläder och inredningsprodukter.

– Det har varit en stor och jämn ström av besökare här trots att vi alla fyra är förstagångsutställare på rundan. Jag tror det ligger i tiden med hantverk, helt enkelt. Det är ett fantastiskt tillfälle att visa upp sig, säger Ulrika som, trots att hon jobbar mycket med kläder, är lite extra förtjust i sina kuddar.

– Det är så roligt att frossa i färger och mönster. Man kan verkligen gå loss.

Håkan Börjesson, för Sunneborna mest känd som Icahandlare, började fotografera redan i småskolan. Och på den vägen är det.

– Det är ett stort intresse. Bilderna hjälper mig att minnas och jag har alltid gillat det gamla mellanbildsformatet. Det gör att även de bilder jag gör i dag, med digital teknik, drar år det kvadratiska hållet, säger Håkan och nickar mot sina alster.

– Många av bilderna är från mina resor, till exempel till Seychellerna. Men en del är från hemmaplan. Det finns sköna motiv överallt, konstaterar han.

Inne i centrala Sunne fanns som vanligt Mary ”Collana” Helmersson som var med och drog i gång rundan för fem år sedan. Hon jobbar med det mesta. Mode, accessoarer, konst, presenter och glas med mera. Uttrycksformerna är bland annat måleri i olja, akryl, akvarell eller sidenakvarell. Hon arbetar sedan lång tid tillbaka med glas i olika smälttekniker och föredrar att arbeta med återvinning i kombination med måleri.

– Någon räknade fram att jag jobbar med 40 olika tekniker. Men jag älskar att uttrycka mig på olika sätt. Det är givande. Precis som Hantverksrundan. Den ger en härlig kontakt med alla intresserade, säger Mary.