2016-10-04 08:43

2016-10-04 10:38

"En öppen skymf"

SUNNE: Kritik mot Fredrik Andersson (M)

På senaste kommunfullmäktige i Sunne använde Fredrik Andersson (M) formuleringen ”ordförande Adolfsson” trots att Anders Broman (Hela Sunne) satt kvar som kf-ordförande. Reaktionerna lät inte vänta på sig. ”En öppen skymf” skriver bland annat en åhörare på insändarplats i FB.

På föregående fullmäktigesammanträde valdes Karl-Johan Adolfsson (C) till ny ordförande, men beslutet inhiberades av Förvaltningsrätten.

– Det här var ett sätt att markera att Broman enligt mig hade en moralisk skyldighet att avgå eftersom Sunne fått ett nytt politiskt styre. Jag var medveten om att folk skulle reagera men reaktionerna var starkare än väntat. Men eftersom min markering gäller positionen som sådan och inte Anders Broman som person ser jag ingen anledning att be om ursäkt, säger Fredrik Andersson.

Men Anderssons ”spontana infall” har alltså setts med oblida ögon, även bland samarbetspartierna.

– Det här är inget vi i Centern står bakom. Det står stå för Fredrik själv, säger Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande.

På föregående fullmäktigesammanträde valdes Karl-Johan Adolfsson (C) till ny ordförande, men beslutet inhiberades av Förvaltningsrätten.

– Det här var ett sätt att markera att Broman enligt mig hade en moralisk skyldighet att avgå eftersom Sunne fått ett nytt politiskt styre. Jag var medveten om att folk skulle reagera men reaktionerna var starkare än väntat. Men eftersom min markering gäller positionen som sådan och inte Anders Broman som person ser jag ingen anledning att be om ursäkt, säger Fredrik Andersson.

Men Anderssons ”spontana infall” har alltså setts med oblida ögon, även bland samarbetspartierna.

– Det här är inget vi i Centern står bakom. Det står stå för Fredrik själv, säger Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande.