2016-10-03 13:14

2016-10-03 13:14

"Mässor måste locka folk"

SUNNE: Sunne kommun om ointresset för villamässan

1 386 besökare på en tredagarsmässa gör ingen glad.
– Ingen är betjänt av en mässa som inte lockar folk, säger Henrik Rundqvist, fritidschef i Sunne kommun.

Sunne kommun hyrde ut Sparbankshallen till arrangören bakom Familjevillans mässa från fredagen till söndagen. Som NWT skrev i måndagstidningen lockade mässan bara 1 386 personer – mindre än hälften så många som förra gången.

Förstår besvikelsen

– Vi har full förståelse att arrangören och utställarna är besvikna. Det är viktigt med evenemang och mässor för kommunen, men vi jobbar inte stenhårt för att få mässor. Vi ser hellre att villamässan ligger senare på våren, säger fritidschefen Henrik Rundqvist.

Sunne lockar folk

Sunne är annars en väldigt välbesökt ort i Värmland, med populära mål som Sunne sommarland, Västanå teater, Rottneros park och Mårbacka. Dessa hade tillsammans 102 000 besökare i somras, vilket är en rejäl ökning mot föregående säsong.

Sunne kommun hyrde ut Sparbankshallen till arrangören bakom Familjevillans mässa från fredagen till söndagen. Som NWT skrev i måndagstidningen lockade mässan bara 1 386 personer – mindre än hälften så många som förra gången.

Förstår besvikelsen

– Vi har full förståelse att arrangören och utställarna är besvikna. Det är viktigt med evenemang och mässor för kommunen, men vi jobbar inte stenhårt för att få mässor. Vi ser hellre att villamässan ligger senare på våren, säger fritidschefen Henrik Rundqvist.

Sunne lockar folk

Sunne är annars en väldigt välbesökt ort i Värmland, med populära mål som Sunne sommarland, Västanå teater, Rottneros park och Mårbacka. Dessa hade tillsammans 102 000 besökare i somras, vilket är en rejäl ökning mot föregående säsong.