2016-09-25 14:28

2016-09-26 08:30

Bäckalund knep seriesegern

FOTBOLL: ÄFF hade allt i egna händer men förlorade

Det blev Bäckalunds IF som efter en dramatisk sista omgång i division 6 norra Värmland till slut stod som glada – och något förvånade – seriesegrare.
– Ja, nu är det rena yran här. Tänk att vi lyckades! utbrast tränaren Fredrik Norgren efter avgörandet.

Inför sista omgångens matcher på söndagsförmiddagen hade Ämterviks FF allt i egna händer. Men laget, som gått otroligt starkt genom hela serien, åkte på säsongens första förlust vid sämsta tänkbara tillfälle när man skulle ”ta hem” seriesegern på hemmaplan mot Kils AIK 2. Siffrorna skrevs till slut till 2–3.

– De fick enkla mål i början så vi fick jaga och blev nervösa och stressade. Och när vi lyckats kvittera släppte vi till ett mål igen. Kil är ett bra lag men vi kom inte alls upp i vår normala nivå och underpresterade när det gällde som mest. Sedan hade Kils målvakt en riktigt bra dag också, men vi ska inte skylla på något. Det var vårt eget fel att vi inte vann, säger ÄFF:s tränare Cesar Acuna.

”Stressar inte”

Bäckalund startade också trögt i sin match mot Rinn och stod inte riktigt att känna igen första halvtimmen, medan motståndarna var desto hetare. Sedan lyckades BIF kvittera och då släppte det. Både tvåan och trean hann komma innan halvtidsvilan.

– Sedan flöt det bara på fram till slutresultatet 6–1. Nyckeln till vår framgång har varit att vi inte stressar upp oss utan fokuserar på att ha mer och mer boll och jobba utifrån det. Och det fungerade ju i dag också, säger Fredrik Norgren.

”Får ladda om”

För ÄFF:s del väntar nu kval till femman nästa helg, borta mot Sifhälla.

– Vi gräver ner oss ett par dagar och sedan laddar vi om. Vi ska göra allt för att klara oss vidare, säger Cesar Acuna som är stor i nederlagets stund och skickar en hälsning norrut.

– Ett stort jäkla grattis till Bäckalund! De har gjort det här otroligt bra.

”Bäcks” rödklädda fotbollskrigare har inte har spelat i femman på länge.

– Det måste vara drygt 15 år sedan eller något sådant. Jag borde komma ihåg, för jag var ju med, men ja, det spelar ingen roll just nu, skrattar Fredrik Norgren.

Hur ska det bli att spela i femman?

– Intressant. Det finns mycket engagemang och kraft inom Bäckalundsfotbollen så det ska bli kul att se hur långt det räcker, säger Fredrik Norgren.

Men först ska det firas.

– Ja, direkt efter avgörandet nu så blir det smörgåstårta och lite champagne, men vi får väl fira mera rejält längre fram, säger en mycket lycklig Bäckalundstränare.

 

Inför sista omgångens matcher på söndagsförmiddagen hade Ämterviks FF allt i egna händer. Men laget, som gått otroligt starkt genom hela serien, åkte på säsongens första förlust vid sämsta tänkbara tillfälle när man skulle ”ta hem” seriesegern på hemmaplan mot Kils AIK 2. Siffrorna skrevs till slut till 2–3.

– De fick enkla mål i början så vi fick jaga och blev nervösa och stressade. Och när vi lyckats kvittera släppte vi till ett mål igen. Kil är ett bra lag men vi kom inte alls upp i vår normala nivå och underpresterade när det gällde som mest. Sedan hade Kils målvakt en riktigt bra dag också, men vi ska inte skylla på något. Det var vårt eget fel att vi inte vann, säger ÄFF:s tränare Cesar Acuna.

”Stressar inte”

Bäckalund startade också trögt i sin match mot Rinn och stod inte riktigt att känna igen första halvtimmen, medan motståndarna var desto hetare. Sedan lyckades BIF kvittera och då släppte det. Både tvåan och trean hann komma innan halvtidsvilan.

– Sedan flöt det bara på fram till slutresultatet 6–1. Nyckeln till vår framgång har varit att vi inte stressar upp oss utan fokuserar på att ha mer och mer boll och jobba utifrån det. Och det fungerade ju i dag också, säger Fredrik Norgren.

”Får ladda om”

För ÄFF:s del väntar nu kval till femman nästa helg, borta mot Sifhälla.

– Vi gräver ner oss ett par dagar och sedan laddar vi om. Vi ska göra allt för att klara oss vidare, säger Cesar Acuna som är stor i nederlagets stund och skickar en hälsning norrut.

– Ett stort jäkla grattis till Bäckalund! De har gjort det här otroligt bra.

”Bäcks” rödklädda fotbollskrigare har inte har spelat i femman på länge.

– Det måste vara drygt 15 år sedan eller något sådant. Jag borde komma ihåg, för jag var ju med, men ja, det spelar ingen roll just nu, skrattar Fredrik Norgren.

Hur ska det bli att spela i femman?

– Intressant. Det finns mycket engagemang och kraft inom Bäckalundsfotbollen så det ska bli kul att se hur långt det räcker, säger Fredrik Norgren.

Men först ska det firas.

– Ja, direkt efter avgörandet nu så blir det smörgåstårta och lite champagne, men vi får väl fira mera rejält längre fram, säger en mycket lycklig Bäckalundstränare.