2016-09-20 11:03

2016-09-20 11:03

Skottsäkert genrep inför älgjaktsstarten

TOMTHULT: Lyckad träffpunkt

Än är det några veckor kvar till älgjaktspremiären, men i lördags kunde Sunnejägarna få en försmak av jaktsäsongen på det årliga kretsmästerskap i älgbaneskytte på Tomthults jaktskyttebana.

Tävlingsledaren Robert Krogh är nöjd med evenemanget, som lockade ett 20-tal deltagare.

– Det var inte så många som vi hade hoppats på, för det brukar komma åtminstone 35-40 personer, men vi är nöjda ändå. Det var en trevlig dag och perfekt väder.

Social träning

Kretsmästerskapet har hållits varje år sedan 12-13 år tillbaka, vid ungefär samma tidpunkt på hösten.

– Det ger bra träning inför älgjakten och är ett kul sätt att träffa andra jägare och jaktlag, säger Robert Krogh.

Framgångsrik klubb

Mellan 10 och 12 kunde folk anmäla sig och fram till klockan 13 pågick kretsmästerskapet. Tävlingen bestod av fyra skott på stillastående älg och två skott på löpande älg. Seniorer och juniorer tävlade individuellt, samtidigt som de fem bästa deltagarna från varje jaktlag också utgjorde ett lag. Dagens stora vinnarteam var Hällsjöns VVO, som inte bara vann i lagkategorin utan även var det hemmahörande laget för seniorsegraren Anders Källgren och juniorsegraren Nils Källgren.

En kollektiv insats

Robert Krogh tackar alla deltagare under dagen och alla som engagerat sig för att hålla kretsmästerskapet och skyttebanan vid liv.

– Vi har fått en liten nystart här på skyttebanan i Tomthult, både med älggaraget och hagelgevärsbanan, som vi vill få i ordning att använda igen. För att hålla banan igång krävs alltifrån målning till att slå gräs och mycket annat jobb som inte syns. Att bygga upp en ny bana går nästan inte i dag, utan det gäller att hålla liv i de banor och klubbar som finns.

Tävlingsledaren Robert Krogh är nöjd med evenemanget, som lockade ett 20-tal deltagare.

– Det var inte så många som vi hade hoppats på, för det brukar komma åtminstone 35-40 personer, men vi är nöjda ändå. Det var en trevlig dag och perfekt väder.

Social träning

Kretsmästerskapet har hållits varje år sedan 12-13 år tillbaka, vid ungefär samma tidpunkt på hösten.

– Det ger bra träning inför älgjakten och är ett kul sätt att träffa andra jägare och jaktlag, säger Robert Krogh.

Framgångsrik klubb

Mellan 10 och 12 kunde folk anmäla sig och fram till klockan 13 pågick kretsmästerskapet. Tävlingen bestod av fyra skott på stillastående älg och två skott på löpande älg. Seniorer och juniorer tävlade individuellt, samtidigt som de fem bästa deltagarna från varje jaktlag också utgjorde ett lag. Dagens stora vinnarteam var Hällsjöns VVO, som inte bara vann i lagkategorin utan även var det hemmahörande laget för seniorsegraren Anders Källgren och juniorsegraren Nils Källgren.

En kollektiv insats

Robert Krogh tackar alla deltagare under dagen och alla som engagerat sig för att hålla kretsmästerskapet och skyttebanan vid liv.

– Vi har fått en liten nystart här på skyttebanan i Tomthult, både med älggaraget och hagelgevärsbanan, som vi vill få i ordning att använda igen. För att hålla banan igång krävs alltifrån målning till att slå gräs och mycket annat jobb som inte syns. Att bygga upp en ny bana går nästan inte i dag, utan det gäller att hålla liv i de banor och klubbar som finns.