2016-09-16 16:09

2016-09-16 19:01

Traktorbrand i Östmansby

ÖSTRA ÄMTERVIK

En traktor fattade av oklar anledning eld på fredagseftermiddagen i Östmansby strax söder om Östra Ämtervik.

– Det var förbipasserande som såg att traktorn stod och brann för fullt mellan två hus. Inledningsvis fanns det en viss spridningsrisk till en maskinhall, men vi kom fram i tid och fick bukt med branden tämligen snabbt, säger Fredrik Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Sunne.

Vid 16-tiden var branden släckt.

– Det är så gott som vindstilla på platsen och det kan ha varit räddningen för maskinhallen. Hade det blåst västerifrån hade den varit i fara.

Traktorn blev helt utbränd.

En traktor fattade av oklar anledning eld på fredagseftermiddagen i Östmansby strax söder om Östra Ämtervik.

– Det var förbipasserande som såg att traktorn stod och brann för fullt mellan två hus. Inledningsvis fanns det en viss spridningsrisk till en maskinhall, men vi kom fram i tid och fick bukt med branden tämligen snabbt, säger Fredrik Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Sunne.

Vid 16-tiden var branden släckt.

– Det är så gott som vindstilla på platsen och det kan ha varit räddningen för maskinhallen. Hade det blåst västerifrån hade den varit i fara.

Traktorn blev helt utbränd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.