2016-09-15 16:23

2016-09-15 16:28

"Det ska synas att man har god företagshälsa"

SUNNE: Hälsolänken växer i nya lokaler mitt i centrum

I tisdags invigde Hälsolänken AB sina nya lokaler på Strandvägen. I större, ljusare och mer ändamålsenliga lokaler känner vd:n Fredrik Andersson att företaget kan växa med kundunderlaget.
– Dessutom har vi Sunnes vackraste läge.

Det var för cirka två år sedan som företaget, som arbetar med att förebygga och rehabilitera ohälsa på arbetsplatser, började växa ur lokalerna på Smidesvägen.

– De var egentligen aldrig särskilt ändamålsenliga heller och gav ingen bra arbetsmiljö, säger Fredrik Andersson.

Fantastiskt resultat

Samtidigt sökte Jens Eide, Torphyddan fastighet AB, en ny verksamhet till de tomma, tidigare industrilokalerna på Strandvägen. Efter cirka ett och ett halvt år stod de helrenoverade lokalerna redo. Förutom flera samtalsrum finns bland annat även ett gym och en sjuksköterskemottagning.

– Lokalerna har blivit fantastiska, vilket framför allt beror på våra medarbetare på Tengbo arkitektbyrå samt Maria ”Vildhjärta” Westerberg. Hennes fyndiga utsmyckningar på väggarna beskriver perfekt det vi jobbar med: ohälsan i den lilla människan, säger Fredrik Andersson.

Brett perspektiv

Synen på företagshälsa har förändrats med åren. Förr var det mer fokus på fysiska faror, som dålig luft och hörselskadligt buller. I dag är perspektivet betydligt bredare och mycket fokus läggs på relationer och självkänsla.

– Har man medicinsk friskhet finns goda förutsättningar för att uppleva hälsa, men det är inte samma sak som hälsa. I dag fokuserar vi mer på individens upplevelse. När det inte finns några medicinska fel är dialog och samtal den bästa medicinen, säger Jonas Källström, företagsläkare.

Fredrik Andersson håller med.

– Det ska synas att man är ansluten till en god företagshälsa och det kräver att vi tänker på vårt förhållningssätt varje dag. Jag känner på mig att det kommer att gå mycket lättare i så här fina lokaler.

Det var för cirka två år sedan som företaget, som arbetar med att förebygga och rehabilitera ohälsa på arbetsplatser, började växa ur lokalerna på Smidesvägen.

– De var egentligen aldrig särskilt ändamålsenliga heller och gav ingen bra arbetsmiljö, säger Fredrik Andersson.

Fantastiskt resultat

Samtidigt sökte Jens Eide, Torphyddan fastighet AB, en ny verksamhet till de tomma, tidigare industrilokalerna på Strandvägen. Efter cirka ett och ett halvt år stod de helrenoverade lokalerna redo. Förutom flera samtalsrum finns bland annat även ett gym och en sjuksköterskemottagning.

– Lokalerna har blivit fantastiska, vilket framför allt beror på våra medarbetare på Tengbo arkitektbyrå samt Maria ”Vildhjärta” Westerberg. Hennes fyndiga utsmyckningar på väggarna beskriver perfekt det vi jobbar med: ohälsan i den lilla människan, säger Fredrik Andersson.

Brett perspektiv

Synen på företagshälsa har förändrats med åren. Förr var det mer fokus på fysiska faror, som dålig luft och hörselskadligt buller. I dag är perspektivet betydligt bredare och mycket fokus läggs på relationer och självkänsla.

– Har man medicinsk friskhet finns goda förutsättningar för att uppleva hälsa, men det är inte samma sak som hälsa. I dag fokuserar vi mer på individens upplevelse. När det inte finns några medicinska fel är dialog och samtal den bästa medicinen, säger Jonas Källström, företagsläkare.

Fredrik Andersson håller med.

– Det ska synas att man är ansluten till en god företagshälsa och det kräver att vi tänker på vårt förhållningssätt varje dag. Jag känner på mig att det kommer att gå mycket lättare i så här fina lokaler.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.